World of Warcraft mogelijk naar de iPhone

World of Warcraft kan binnen enkele maanden naar de iPhone, iPod touch en iPad komen. Dat zegt Greg Street van Blizzard Entertainment tegenover GamesIndustry.

World of Warcraft voor iPhoneSpeluitgever Blizzard Entertainment speelt met de gedachte om World of Warcraft uit te brengen voor iOS, dus de iPhone, iPod touch en iPad. Dat zegt Greg street, hoofd systeemontwerper, in een interview tegen GamesIndustry. Hij zegt dat het mogelijk moet zijn om een van hun titels binnen enkele maanden draaiend te hebben op de draagbare Apple-apparaten. De voorman van Blizzard windt er geen doekjes om: binnen de kantoormuren zijn ze groot fan van de iPhone en iPad.

“Iedereen die ik hier ken heeft een iPhone of een iPad, dus we zijn groot fan van de apparaten van Apple. Als we de juiste aanpassingen kunnen maken om World of Warcraft op iOS te laten slagen, zijn we daar geïnteresseerd in. Het is niet iets dat je in de volgende twee weken ofzo zult terugzien, maar het is wel iets waar we altijd naar kijken.”

Dan legt Street het probleem uit:

“World of Warcraft is specifiek ontworpen voor een muis en een toetsenbord en we hebben nog geen oplossing gezien op een andere computer die dat kan overbrengen. Bovendien willen we veel meer toegang tot de achterkant van het systeem dan console-fabrikanten [en Apple] ons willen gunnen. We zouden WOW graag naar andere systemen brengen en als het zou ‘kloppen’, dan weet ik zeker dat we het doen.”

Dus hoewel Street een korte periode aanhaalt waarin Blizzard Entertainment het verslavende online-rollenspel naar de iPhone zou kunnen poorten, lijkt het er vooralsnog niet op dat het snel gaat gebeuren. Op dit moment is World of Warcraft alleen vertegenwoordigd op de iPhone middels de hooggewaardeerde Mobile Armory-app.

Wie een ervaring als World of Warcraft graag op zijn iPhone of iPod touch speelt, kan misschien terecht bij Gameloft’s online rollenspel Order & Chaos Online, waar we veelvuldig over hebben geschreven in de dagelijkse Game-update. Die verschijnt elke werkdag even na zes uur.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2011, 16:58
Categorie Games
Onderwerp ipod touch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.