WordPress 2.0 beschikbaar, met betere foto- en reactiefuncties

Wordpress voor iPhone heeft een update naar 2.0 gekregen. In deze versie is het gemakkelijker geworden om pagina's te beheren, reacties te modereren en foto's te uploaden.

wordpress voor iphoneKomende zaterdag is WordCampNL, de eerste Nederlandse bijeenkomst voor WordPress-gebruikers. Een onderwerp dat daar zeker ter sprake zal komen is de nieuwe versie van WordPress op de iPhone, die sinds vandaag beschikbaar is. Bloggers die gebruik maken van WordPress hebben met de nieuwe applicatie veel meer mogelijkheden om reacties te modereren, foto’s in hun berichten te zetten en pagina’s te beheren.

WordPress 2.0 voor de iPhone is gratis te downloaden en heeft al een lange ontwikkelgeschiedenis. In de zomer van 2008 kwam de eerste versie van de WordPress-applicatie uit, maar ondanks tussentijdse updates was het nog steeds niet makkelijk om via de WordPress-applicatie je blog te beheren.


Het schrijven van een eenvoudig dagboekartikel lukt nog wel, maar op sites als iPhoneclub, waar met fotogaleries en veel plug-ins wordt gewerkt, biedt de WordPress-applicatie eigenlijk net te weinig functionaliteit.

wordpress op de iphone

In WordPress 2.0 is een belangrijke nieuwe functie toegevoegd: het modereren van commentaar. Matt Mullenweg, de grote man achter WordPress, heeft ooit in een artikel geschreven over ‘Six Steps to Kill Your Community‘. Daaruit blijkt dat er een makkelijke manier is om je community zo snel mogelijk om zeep te helpen: laat alle rotzooi van trollen, spammers, oproerkraaiers en beroepsklagers gewoon staan. Mensen die gewoon voor de lol naar je weblog komen, jaag je daarmee gegarandeerd weg. Alleen al vanwege de mogelijkheid om onderweg op de iPhone reacties te modereren is de upgrade naar WordPress 2.0 verplichte kost voor huidige gebruikers van de WordPress-app. Omdat je als blogger ook wel eens de deur uit wilt…

wordpress op de iphone

Downloaden: WordPress 2.0 (gratis)

Let op: omdat deze versie van WordPress alleen geschikt is voor iPhone OS 3.0 en hoger staan er nu twee varianten in de App Store: de oude WordPress-app voor mensen die nog op OS 2.x zitten en deze nieuwe app voor OS 3.x. Als je naar WordPress 2.0 wilt overstappen zul je de oude versie dus handmatig moeten weggooien.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.