Woordspel: Nederlands gezelschapsspel op iPhone en iPad

Woordspel is Pim Pam Pet voor iPhone, met zelf instelbare categorieën en in te voeren spelers. De gratis app ziet er zelfs stijlvol uit.

Woordspel header iPad iPhoneEen vreemd woord beginnend met een D! Iets wits met een K! Dierensoort met een C! Wie als eerst een zinnig antwoord noemt, is een punt dichterbij de overwinning. Woordspel is een bekend en ontzettend eenvoudig spelprincipe waaraan iedereen mee kan doen, met een biertje in de groep of op de achterbank van een auto. Het spelletje is gratis te downloaden, laat je zelf categorieën toevoegen bovenop de vijftig bestaande en kan met een grote groep vrienden gespeeld worden.

Woordspel opgave stad met AWoordspel – overigens ook te krijgen in allerlei anderstalige varianten – ziet er zelfs stijlvol uit. Het introscherm is niks meer dan een aaneengeschreven tekst waarin je met drukken het te behalen puntenaantal en de spelersnamen kan aanpassen. Met een andere druk ga je naar de categorieën, waar je scrollt door een lijst van vijftig stuks en zelf varianten kan toevoegen. Als je een spelersnaam of categorie niet wil gebruiken, tik je erop en wordt hij grijs.

Eenmaal gestart neemt Woordspel even de tijd om met de volgende opgave te komen. Als een soort Rad van Fortuin gaat het spel door categorieën heen en staat het dan stil op het woord en de beginletter. Heeft iemand geroepen? Tik op beeld en kies een naam. Achter elke speler zie je meteen zijn of haar puntenaantal staan.

Woordspel categorieën instellenWoordspel lijkt natuurlijk op het welbekende Pim Pam Pet, maar zegt zelf geïnspireerd te zijn door Denkfix en Stad, land, rivier. Hoe dan ook is het een leuke en vertrouwde aanvulling op gezelschapspellen als Passat Road Rules en AfterParty App NL.

Downloaden: Woordspel (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 februari 2013, 17:02
Categorieën Games, Kinderen, Nederlandse apps
Onderwerpen gezelschapsspel, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.