Woordenlijst: iPhone-app toont hoe je woorden spelt

Woordenlijst is een gratis iPhone-app waarmee je ook zonder internetverbinding snel de spelling en schrijfwijze van een woord opzoekt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Woordenlijst iPhone iPod touch OpenTaalHoe kom je er op de iPhone snel achter hoe je een woord schrijft? Je vult het woord in in de zoekbalk van Safari en hoopt op de Google-resultatenpagina snel een pagina te vinden waarop je de juiste spelling kan vinden – of misschien een Google-suggestie te krijgen voor welk woord je eigenlijk bedoelt. De gratis Nederlandse iPhone-app Woordenlijst biedt zo’n 300.000 Nederlandse woorden waarin je de goede schrijfwijze hopelijk wat sneller hebt gevonden.


Woordenlijst woord zoekenDe omvangrijke woordenlijst is offline beschikbaar en komt van OpenTaal, een initiatief voor vrije Nederlandstalige taalhulpbestanden. De inhoud wordt onderschreven door de Taalunie en heeft het keurmerk editie zomer 2011. De lijst is offline in de applicatie te raadplegen, en toch is de app maar 6.7 MB groot. Dat heeft echter ook een reden: je vindt geen toelichting bij de schrijfwijzen, alleen hoe je een woord schrijft.

Woordenlijst heeft een direct reagerende zoekoptie waardoor je suggesties voor het woord in beeld krijgt terwijl je typt. Dat helpt met het vinden van het juiste woord en is een verplicht nummer, omdat de applicatie geen vangnet heeft voor verkeerd geschreven woorden. Je schrijft applikatie in plaats van applicatie? Woordenlijst laat je niet zien welk woord je waarschijnlijk wel bedoelde.

Het is maar een simpele app, dit Woordenlijst, en je kampt nog met een reclamebalk net onder je zoekbalk ook. Het is echter wel een goede manier om ook zonder internetverbinding de spelling van een woord op te zoeken. Bovendien is de toepassing gratis.

Downloaden: Woordenlijst (gratis, iPhone, vanaf iOS 4.3)

Let op: we zijn er door lezer Alex op geattendeerd dat deze app zeer misleidende advertenties bevat (zie hieronder). Om die reden is er in dit artikel ook geen downloadlink meer aanwezig.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2012, 14:09
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps
Onderwerpen schrijfwijze, woordenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.