Woojer: kleine subwoofer voor iPhone-games en slechthorenden

De Woojer is een apparaatje dat je tussen je koptelefoon en je iPhone hangt, zodat je alle afgespeelde geluiden ook op je kleding kunt voelen.

WoojerDe Woojer is een kleine subwoofer die je tussen een koptelefoon en een iPhone bevestigt, waarna je het apparaatje aan je kleding hangt. Omdat je de basgeluiden van je muziek of geluiden uit games op je kleding voelt trillen, zou je het idee krijgen dat je naar een grote subwoofer zit te luisteren. Dat heeft nog een bijkomend voordeel: omdat je geluid voelt met de Woojer, is het apparaatje ideaal voor doven en slechthorenden. Zij krijgen met behulp van de Woojer ook iets mee van afgespeelde muziek en geluidseffecten.

De Woojer is iets groter dan een luciferdoosje. Omdat het accessoire tussen de iPhone en koptelefoon bevestigd moet worden, zul je hem in de meeste gevallen voorop je shirt hangen. Dit is ook de positie waarin de Woojer het meeste wordt gedemonstreerd. De Woojer beperkt zich overigens niet tot alleen geluid van je iPhone: ieder apparaat dat muziek levert via een standaard geluidskabel kan worden aangesloten.

Onder andere SanDisk-oprichter Eli Harari heeft geïnvesteerd in de Woojer. Volgens hem willen de makers vooral slechthorenden met de Woojer te hulp staan. Hij legt aan AllThingsD uit dat ze het in eerste instantie als een product voor gamers op de markt brengen, omdat dit een vrij brede groep is. Ze kunnen daarom alleen de Woojer niet te uitgebreid marketen als een hulpstuk voor doven en slechthorenden: dit zou betekenen dat teveel mensen het product links laten liggen, omdat hun gehoor prima is.

Een donatie van 59 dollar plus 15 dollar verzendkosten verzekert je van een Woojer. De makers willen de eerste exemplaren in mei 2014 naar donateurs versturen. Het Kickstarter-project moet dan wel eerst de beoogde 100.000 dollar behalen, maar met nog 23 dagen te gaan zitten ze al op de helft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 november 2013, 18:45
Categorie Games
Onderwerpen kickstarter, slechthorend

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.