Shots of Me voor iPhone: Justin Bieber’s selfie-app met privéberichten

Justin Bieber is medefinancier van de selfies -app Shots of Me, waarmee je alleen foto's met de voorkant-camera van je iPhone kunt maken.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

shots of meNa Ashton Kutcher – die in apps als Skype en Path investeerde– mengt nog een celebrity zich in het app-circuit: Justin Bieber. De jonge popster is medefinancier van de nieuwe selfie-app Shots of Me, die vandaag in de App Store verscheen. Bijzonder aan de app is het feit dat je alleen foto’s met de camera aan de voorkant van je iPhone kunt maken, en dat je foto’s die je eerder hebt gemaakt niet kunt uploaden. Daarnaast kun je alleen op selfies van vrienden reageren via privéberichten, een functie die volgens de ontwikkelaars op de waardering van Justin Bieber kan rekenen: daardoor moet het in eerste instantie een app zonder “drama” worden.

Lees ook: iPhone-apps voor selfies – welke zijn de moeite waard?

Geen filters

Wanneer je de app opent en je – eventueel via Twitter – hebt geregistreerd kun je meteen een selfie maken of selfies van anderen bekijken in je nieuwsfeed. Scroll naar beneden om te bladeren in de foto’s van je vrienden. Tik op het hartje om een foto te liken en op het tekstballonnetje om een reactie aan iemand te sturen. Met de knop met het pijltje roep je het menu op, die onderin je scherm verschijnt. Kies voor News om te zien wie van jouw Twitter-contacten ook Shots of Me heeft, en wie jou nu volgt. Bij Profile zie je een pagina die vergelijkbaar is met jouw profiel bij Instagram, met jouw foto’s, volgers, en de mensen die je volgt. Bij Settings kun je jouw profiel aanpassen, bijvoorbeeld de kleur van de interface en of je profiel privé moet blijven.

shotsshots of me selfie

Het camerascherm waarmee je selfies maakt is nogal basic, met een cameraknop. Er zijn helaas geen filters, dus voor ijdele mensen kan het – zeker vergeleken met Instagram – even duren voordat een foto door de eigen ballotage heen komt. Als de gewenste foto is gemaakt kun je een titel bij jouw foto zetten, waarbij je gebruikt kunt maken van @mentions, hashtags en jouw eigen locatie. Of het ook een succes wordt, zal grotendeels afhangen of de ideale doelgroep – tieners, tieners en nog eens tieners – de app gaat gebruiken, maar ook zonder het Bieber-stempel is de app de moeite waard voor liefhebbers van selfies. De app zit goed in elkaar en heeft het alle functies die je van een foto-app/sociaal netwerk kunt verwachten.

Concurrent voor Frontback?

Wanneer Justin Bieber, goed voor 47 miljoen Twitter-volgers en 57 miljoen Facebook-fans, zou beslissen om zijn selfies voortaan via Shots of Me te delen en een fractie van zijn fans met de app aan de slag gaat, zou dit al een succesje voor Shots of Me kunnen betekenen. Het is overigens niet de eerste keer dat ontwikkelaar Rock Live met beroemdheden samenwerkt: verder verbonden Cristiano Ronaldo en Usain Bolt zich al aan andere apps. Er wordt bij het benaderen goed nagedacht of de sterren bij de app als zodanig passen en dat geldt zeker voor Shots of Me. Justin Bieber wordt ook wel de “king of selfies” genoemd, en zijn zelfgemaakte Instagram-foto’s van zijn sixpack ontvangen zo nu dan behoorlijk wat publieke hoon. Dat zal hem met Shots of Me niet meer overkomen. Naast Bieber heeft ook voormalig Apple-medewerker Tom McInerney geld ingelegd. Alle investeringen samen vormden een bedrag van 2,7 miljoen dollar.

Instagram wordt natuurlijk genoemd als concurrent, maar volgens TechCrunch heeft Shots of Me vooral te vrezen van het Belgische Frontback, de app die foto’s van de camera’s aan de voor- en achterkant van je iPhone combineert. Die app is sinds zijn verschijnen in augustus al 300.000 keer gedownload en ontving onlangs een investering van 3 miljoen dollar. Frontback laat mensen ook geen publieke reacties plaatsten. Shots of Me-bedenker Shahidi voelt zich echter niet bedreigd door Frontback. Hij denkt dat het onderdeel van Frontback dat geen selfie is op den duur gaat vervelen, omdat veel mensen dagelijks hetzelfde doen, zoals op kantoor zitten. “People like looking at other people. It doesn’t ever really get old.”

Downloaden: Shots of Me (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2014, 20:11
Categorie Fotografie en video
Onderwerp selfie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.