Wiskunde: oefen nu alvast op Wiskunde-examens

Wiskunde is een nieuwe school-app voor de iPhone, iPod touch en iPad die helpt bij het maken van vorige examens Wiskunde op VMBO, HAVO en VWO-niveau. De applicatie dient als teaser voor volledige applicaties.

Wiskunde Examens oefenen op iPhone iPod touchCEON, een van de grootste Nederlandse app-uitgevers op het gebied van onderwijs, heeft een nieuwe applicatie uitgebracht die nu al voorbereidt op de eindexamens wiskunde voor HAVO-A, VWO-A en VMBO TL/GL. Zo kan je nu alvast een voorproefje krijgen van het niveau van de beproevingen aan het eind van het schooljaar. De applicatie legt iets minder dan twintig vragen voor per niveau, waarbij je standaard vier antwoorden hebt om uit te kiezen.

Wiskunde beproeving iPhone iPod touchDe HAVO-vragen worden bijvoorbeeld opgehangen aan de Nederlandse voetbalcompetitie. Als alle 18 clubs bij elkaar 858 punten hebben gespeeld in een seizoen, hoe vaak is er dan gelijkgespeeld? Als je het niet weet, wordt het goede antwoord uitgelegd en zie je met welke berekening je tot dat antwoord kwam.

Hoewel de app met zijn aantal vragen een indicatie geeft van het niveau dat je kan verwachten op een eindexamen, is de app Wiskunde een lokkertje om geld te spenderen aan de volledige Wiskunde Examen-apps van CEON. Die zijn verkrijgbaar in de verschillende niveau’s en kosten 2,99 euro per stuk. Ze bevatten elk de twee examens (ook de herkansing) vanaf schooljaar 2008 en volgens de omschrijvingen van de apps zijn er in de toekomst meer toetsen te verwachten.

Downloaden: Wiskunde (gratis, universele app)
Ook genoemd:
Wiskunde Examens VWO-A (€2,99, universele app)
Wiskunde Examens HAVO-A (€2,99, universele app)
Wiskunde Examens VMBO (€2,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2012, 10:56
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen game, studenten, wiskunde

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.