Wikipedia-app Articles voor iPhone verbetert zoekfunctie, voor het eerst gratis

De Wikipedia-app Articles voor iPhone heeft een update gekregen met betere zoekfunctie, ook als je typefouten maakt. Bovendien is de app voor het eerst gratis.

articles-wikipedia-appArticles voor iPhone is een Wikipedia-app met extra mogelijkheden. De app heeft zojuist een update gekregen én is tijdelijk gratis geworden. Een mooie kans dus, om eens kennis te maken met deze Wikipedia-app. Je voert een zoekterm in en Articles toont meer informatie, geoptimaliseerd voor het iPhone-scherm. Er is ook een kaartfunctie, zodat je kunt kijken of er interessante plekken in de buurt zijn. Wil je zomaar iets nieuws ontdekken, dan schud je de app om een willekeurig item in beeld te krijgen. Interessante artikelen voorzien je van een markering, zodat je ze snel weer terug kunt vinden.


Articles is snel en ziet er goed uit. Om de tekstgrootte vergroten of te verkleinen maak je een knijpbeweging met je vingers. De update die vandaag verscheen brengt wat leuke verbeteringen met zich mee. Zo is de zoekfunctie sterk verbeterd, zodat je nog makkelijk de juiste pagina in beeld krijgt, ook als je het zoekwoord fout hebt gespeld. De pagina met zoekresultaten heeft bovendien een nieuwe lay-out gekregen met samenvattingen van de pagina en voorvertoningen van plaatjes. Consequentie is wel dat je voortaan iOS 6.1 of hoger nodig hebt om Articles te kunnen gebruiken.

Articles verscheen in mei 2010 en is voor het eerst gratis te downloaden. De app kostte meestal €2,69 en werd een paar keer afgeprijsd naar €0,79 of €0,89 maar gratis was ‘ie nog nooit. Tip: lees ook ons artikel over Wikipedia-apps voor op vakantie.

Downloaden: Articles (tijdelijk gratis, normaal €2,69, iPhone, iOS 6.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.