Wiggle voor iPhone: veelbelovende uitagenda start in Den Bosch

Een goede uitagenda voor Nederland op iPhone? Wiggle kan het worden, maar de app die je voorkeuren onthoudt, richt zich eerst op Den Bosch.

Wiggle iPhone iOS uitagendaNederland is een evenementenagenda voor de iPhone rijker. Althans, vooralsnog is Den Bosch een evenementenagenda voor de iPhone rijker. Daar wordt Wiggle dinsdagmiddag gepresenteerd door wethouder Jeroen Weyers van jongeren en cultuur. Wiggle wil een volledig aanbod van films, theater, muziek, dans, festivals, kunst en beurzen tonen, maar alleen als dat overeenkomt met jouw smaak. Die kan je aangeven met plussen en minnen voor type voorstellingen, locaties en allerlei steekwoorden die toebehoren aan evenementen.

Wiggle is ontstaan uit een behoefte aan een goede evenementenagenda. De app voor iPhone en Android wordt gemaakt door de Bossche ontwikkelaars Studio Daad en Raak ICT en zag zich tijdens de ontwikkeling financieel gesteund door de gemeente. Op de website richt Wiggle zich zowel op andere gemeentes als organisatoren die zich kunnen aanmelden. Maar volgens Matthijs Olislagers is Wiggle niet meteen landelijk:

We willen het graag als een olievlek laten verspreiden. Eerst Den Bosch, dan buursteden, Brabant en vervolgens de rest van Nederland. De volgende stad moet kort na de lancering in den Bosch volgen, maar de landelijke uitrol hebben we nog niet gepland staan.

Wiggle iPhone voorkeuren Wiggle uitagenda iPhone

Persoonlijke voorkeuren

Dat is jammer voor personen die 100 kilometer buiten Den Bosch wonen. Iedereen binnen die straal kan de app vanaf vandaag proberen om een overzicht van evenementen en culturele uitjes te zien. En dan valt de nadruk op persoonlijke voorkeuren snel op. Nog voordat je de app in gebruik neemt, word je al gevraagd waarin je interesse hebt. Met plussen en minnen geef je aan dat je dansvoorstellingen wilt meekrijgen en bijvoorbeeld niet hoeft te weten welke films er in de bios draaien. Later zijn je voorkeuren aan te passen vanuit het schuifmenu, waar je ook zoekopdrachten zet met steekwoorden, ziet naar welke evenementen vrienden gaan en filteropties ziet voor de locaties.

Wiggle hoofdmenu iPhone Wiggle instellen iPhone pushbericht evenementen

Plussen, minnen en Wiggles

Wiggle is niet alleen de naam van de app, maar ook de naam die een pushbericht van de app krijgt. Je kan zelf je voorwaarden stellen wanneer je zo’n Wiggle ontvangt. Dat doe je op basis van afstand, als een evenement voldoet aan je criteria of als iemand anders je uitnodigt. Je stelt ook in aan hoeveel plussen een evenement moet voldoen. Geef je de locatie twee plussen en muziektheater ook? De app berekent jouw score voor dat evenement en als het hoog genoeg is, krijg je een pushbericht. Voldoet een evenement aan een steekwoord? Dan plust ie helemaal. Op elke pagina van elke voorstelling of show, kan je plussen instellen voor speciale aspecten aan dat evenement. Zo leert de app snel veel voorkeuren. Een systeem waar je even in moet komen, maar een doordachte indruk maakt. Apart kan je pushberichten instellen voor een herinnering van een voorstelling of kan je een todo in je agenda zetten.

Wiggle iPhone evenement Wiggle steekwoorden plussen

Afscheuren

De agendaweergave van Wiggle kan overzichtelijker. Het lettertype in het lijst met evenementen verlangt dat je even goed kijkt, en de datum en het tijdstip hadden ook net iets groter gemogen. Wel leuk is dat je dat stukje van een evenement ‘afscheurt’ als je erheen gaat. Evenementen waarvoor je je hebt opgegeven, vind je terug op een aparte pagina. Je kan er eventueel een ticket voor kopen, al word je daarvoor wel doorverwezen naar een webpagina. Ook zie je een knop met andere data waarop een voorstelling of show plaats heeft.

Elk evenement heeft bovendien uitgebreide informatie, een locatie op kaart en een te vergroten afbeelding. Gelukkig maar, want hoe ‘slim’ een app ook kan worden op basis van steekwoorden: een uitagenda staat of valt bij de kwaliteit en kwantiteit van de voorstellingen en evenementen.

Downloaden: Wiggle (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2014, 12:30
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerp activity

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.