Where’s My Water update en opvolger Where’s My Perry verschenen

Where's My Water's opvolger Where's My Perry is uitgekomen voor de iPhone en iPod touch en maakt gebruik van Perry het vogelbekdier uit Phineas en Ferb. Tegelijk is Where's My Water uitgebreid met 120 nieuwe uitdagingen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Where's My Water en Where's My Perry iPhone iPod touch iPadFans van Disney’s iPhone-gamehit Where’s My Water kunnen hun geluk niet op vandaag. Het spelletje is voorzien van een nieuwe update met twintig blubberlevels, waarin de uitdaging is om de blubber op het juiste moment te laten opdrogen, zodat het water kan wegstromen naar Swampy’s douche. Daarnaast kan je nu 100 levels spelen in het verhaal van de Mysterieuze Eend, waarin je op jacht gaat naar nieuwe eendensoorten die je kan sparen. En dat is niet alles: ook opvolger Where’s My Perry ziet vandaag het levenslicht in de App Store.

Where's My Water update iPhone iPod touchJe vraagt je af of Disney zichzelf niet kannibaliseert door zoveel content op één dag uit te brengen. Het verhaal van de Mysterieuze Eend is met 100 levels niet bepaald een uitbreiding waar je zo doorheen bent. Je speelt de eerder verschenen levels er nog eens in, maar je hebt nu te maken met een mega eend die meer water nodig heeft, eendenkuikens die zich overal in een level verschuilen en een bewegende, teleporterende mysterieuze eend. De uitdagende toevoeging om de eenden in het spel te sparen is de duurste in-app aankoop die Where’s My Water tot nu toe heeft gezien en kost 2,39 euro. Je kan 5 levels gratis proberen. Daarnaast kan je nu een ontgrendel-eend inzetten die ervoor zorgt dat je een hoofdstuk met latere levels in het spel meteen kan spelen voor 79 cent.

Where's My Perry iPhone screenshotDe grootste Where’s My Water-release van vandaag heet echter Where’s My Perry. De opvolger behoudt de gameplay-mechaniek waarin je met je vinger een baan door het zand maakt om water naar een plek te begeleiden, maar verandert het doel: je vult niet langer de badkuip van de krokodil Swampy, maar maakt de lanceermachine voor het Disney-figuur Perry gereed met water. Het vogelbekdier is afkomstig uit de tekenfilmserie Phineas & Ferb en die verwijzingen mis je niet in het spel. Zo zie je aan het begin van het level een schermpje in Perry’s cabine staan waarin de badguy Dr. Doofenshmirtz hem kwaadaardig toespreekt. Het spel bevat Engelse stemmen, maar kent Nederlandse ondertitels en is voor de rest ook in het Nederlands ingesproken.

Wat opvalt, is dat de sfeer van Where’s My Perry wat sneller, maar ook wat minder vrolijk is dan haar voorganger. Na elk level word je in het buizenstelsel van Perry geschoten en ook de muziek geeft het spelletje een hoger gevoel van snelheid. Tegelijk zijn de kleuren wat minder vrolijk. Paars en groen domineren het beeld.

In de gameplay heeft Perry een paar nieuwe foefjes die al snel in het spel uit de doeken worden gedaan. De belangrijkste is de laserstraal, waarmee je water kan omtoveren tot stoom zodat het stijgt. Ook zijn er zuigers die water afpakken en vermalen tot confetti en dan is er een koel-element, waarmee water in ijs verandert en stoom in water.

In totaal telt het spel vier hoofdstukken met in totaal 80 levels, en het spel wijst je erop dat je ook in Perry snel nieuwe levels kan verwachten. Zoals gebruikelijk kan je op elk level drie items scoren om te verzamelen – hier tuinkabouters – en zit daar de echte uitdaging in. De echte verzamelaars kunnen ook op jacht naar de bonusitems in sommige levels. Er valt weer een hoop lol te halen uit Where’s My Perry. Fans van Where’s My Water kunnen het spel blind kopen, ongeacht of je ook de grote update van Where’s My Water binnenhaalt.

Where’s My Water was een van onze favoriete iPhone-games van 2011. Het spel scoorde al meer dan 4500 beoordelingen in de App Store met een gemiddelde waardering van 4,5 ster.

Downloaden:
Where’s My Perry? (€0,79, universele app)
Where’s My Water? (€0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2012, 12:25
Categorie Games
Onderwerpen disney, game, where's my perry, where's my water

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.