Where’s My Water 2 op iPhone en iPad uitgekomen als freemium-game

Where's My Water 2 voor iPhone en iPad is gratis te downloaden met alle gevolgen van dien. Je betaalt voor doorspelen en Facebook is nodig.

Where's My Water 2 iPhone iPad headerDisney is nog lang niet klaar met Where’s My Water. Na een uitstapje in het universum van Phineas & Ferb in Where’s My Perry en het meer cartoonachtige Where’s My Mickey, is nu Where’s My Water 2 uitgebracht. Daarin voorzie je weer ouderwets de krokodillen Swampy, Allie en Crankie van water. Je doet het nog steeds door allerlei puzzels op te lossen waarmee je waterstromen door zand laat bewegen, maar er is één groot verschil: Where’s My Water 2 is uitgekomen als gratis spel. Met alle gevolgen van dien: je betaalt voor power-ups, hebt timers hoe lang je mag spelen en komt niet verder zonder Facebook.

Verplichte Facebook-link

Als je het spel opstart, wordt meteen duidelijk wat de gevolgen zijn van de nieuwe gratis aanpak van Where’s My Water. Je kan voortaan power-ups kopen die je koopt voor echt geld. Het spel waarschuwt meteen voor de aankopen en laat in een pop-up weten dat je de instellingen voor in-app aankopen in je iTunes-account kan aanpassen als je de verleiding wilt uitschakelen. Verder ligt er ook een veel grotere nadruk op het sociale aspect. Net als bijvoorbeeld Candy Crush Saga en diens opvolger Pet Rescue Saga, kan je het spel aan je Facebook-account verbinden om te zien hoe ver je vrienden in het spel zijn. Helaas is Facebook niet vrijblijvend: het derde level zit al op slot als je Facebook niet gebruikt en zonder kan je niet verder.

Where's My Water 2 levelstructuur Where's My Water 2 puzzels

Meer eenden, meer speltypes

De Facebook-integratie zie je bovendien terugkomen na elk level. Je ziet na elke uitdaging hoeveel eenden vrienden op een level hebben gehaald. Dat lijkt niet zo spectaculair van één tot drie eenden, maar het aantal is onder handen genomen in Where’s My Water 2. Zo kan je in het tweede level al zes eenden sparen. Puur op de ouderwetse manier. Je verovert ze door het water in de puzzels zo te sturen dat het de badeendjes met water opvult.

Het nieuwe deel introduceert ook enkele nieuwe speltypes. Een daarvan is Duck Rush: een uitdaging waarbij je het water in beeld moet houden terwijl het beeld naar onderen beweegt en je onderweg op allerlei obstakels stuit die het water tegenhouden. In het begin veeg je vooral met je vinger het zand weg. Later zijn de bekende gevaren natuurlijk ook onvermijdelijk. Water kan stoom worden, wordt opgeslokt door gif, groeit soms als onkruid en opent deuren die anders dicht blijven. Duck Rush begint als een leuke race-afwisseling voor de standaardlevels, maar is door het snelheidsaspect natuurlijk een uitgekiende mogelijkheid om levels zo moeilijk te maken dat je wel power-ups wilt gebruiken. Om extra water bij te vullen bijvoorbeeld, of om de zwaartekracht naar je hand te zetten.

Where's My Water 2 power-ups Where's My Water 2 eend kiezen

Messteek voor de fan

Je hoeft niet te wachten op updates om meteen flink aan de slag te kunnen met Where’s My Water 2. Het spel telt meteen 100 puzzels en daar ben je wel even mee bezig, zeker gezien je door het spel wordt gedwongen zo nu en dan te stoppen omdat je timers op zijn als je niet betaalt. Gecombineerd met de verplichting van Facebook gebruiken, de repetitieve muziek, de wel erg simpel in elkaar geflanste filmpjes en het gegeven dat je moet betalen om beter in het spel te zijn, voelt Where’s My Water 2 als een messteek voor de fans van de serie.

Downloaden: Where’s My Water 2 (gratis, universeel, iPhone 4+, iPod touch 4de generatie+, iPad 2+, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 september 2013, 11:17
Categorie Games
Onderwerpen disney, where's my water

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.