Calendars 5 voor iPad ondersteunt Agenda, Herinneringen en Google Calendar

De nieuwe app Calendars 5 voor iPad synchroniseert met jouw Agenda, Herinneringen, en Google Calendar. Taken kun je in gewone taal invoeren.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Calendars 5 Een week geleden werd Calendars+, de betaalde versie van de populaire Calendars app, gratis beschikbaar gesteld. Maar vandaag werd de app door ontwikkelaar Readdle, die zich meer en meer vestigt als een belangrijke speler in zakelijke apps, uit de App Store gehaald. In plaats daarvan is de nieuwe kalenderapp Calendars 5 nu in de App Store verschenen. Calendars 5 synchroniseert met jouw iOS Agenda, Herinneringen, en Google Calendar. Je kunt afspraken in ‘gewonemensentaal’ invoeren. Je zegt “Lunchen met Jan on Sunday om 13.00” en de app maakt een event voor je. Het is daarbij wel zaak dat je dagen en maanden in het Engels tikt, maar dat zal de meeste gebruikers wel lukken.


Daarnaast heeft Calendars 5 een takenmanager voor het organiseren en opvolgen van todo’s, en een overzichtelijk dag-, week- en maandoverzicht. De app is zowel on- als offline te gebruiken. In alle overzichten zijn de activiteiten duidelijk op kleur geselecteerd. Je kunt de app ook op je iPhone gebruiken, maar het week- en maandoverzicht zijn vooral erg prettig te bekijken en organiseren op de iPad. Met de nieuwe Calendars 5 wil ontwikkelaar Readdle voortaan ook ‘zware’ gebruikers bedienen. Daarom kan je ingewikkelde opdrachten invoeren, zoals “Doe dit op werkdagen in de eerste en derde week van iedere vijfde maand van het jaar.”

Lees ook: Beste agenda-apps voor iPhone en iPad

Over Readdle’s Calenders+ werd soms geklaagd dat de app selectief was met het synchroniseren van afspraken vanuit Google Calendar; de ene afspraak stond er meteen in, de ander liet een halve week op zich wachten. Hopelijk speelt dat probleem in deze nieuwe app niet meer. In ieder geval hebben de ontwikkelaars met Calendars 5 een intuïtieve en simpele kalender-app gemaakt, die gebruikers een duidelijk overzicht van hun activiteiten biedt.

Downloaden: Calendars 5 (€4,49, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 augustus 2014 om 18:34
Categorie
Productiviteit
10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.