iCulture speelt: Robot Tsunami, The Chub en Paper & Light

The Chub voor iPhone en iPad is een bijzonder spel waarin je een dikzak door de hel loodst. Paper & Light laat je schuiven met dozen.

ICS The Chub header iPhone iPadWij verzinnen het niet, maar dikzakken gaan naar de hel omdat engeltjes ze niet kunnen tillen. Dat is het verhaal, nou ja, van het nieuwe iPhone– en iPad-spel The Chub. En wat je daar dan in doet? Al het eten van de duivel stelen natuurlijk! Robot Tsunami is een nieuwe actiegame die je van boven bekijkt en in Paper & Light schuif je met dozen in het donker. Met twee van de drie games kan je gratis kennismaken.

Robot Tsunami: actie zonder obstakels

ICS Robot Tsunami iOSElke week komt er wel een onvervalste tweesticks-shooter uit waarin je alles en iedereen om je heen neerknalt. Deze week is het in ieder geval de beurt aan Robot Tsunami, waarin maar weer eens onnoemelijk veel tegenstanders op je worden afgestuurd. Je zal ze niet leren kennen en een echt karakter ontwikkelen ze ook niet: hoe groot de tegenstanders ook zijn: het is kanonnenvoer voor je vele wapens, in de vele industriële omgevingen van de game. De actie verloopt precies zo soepel als je verwacht, als het eruit ziet in de trailer hieronder. Met rondjes draaien op de twee schermhelften kom je al een heel eind. Het verschil tussen Robot Tsunami en veel soortgelijke hack & slash-games is niet alleen de keuze om het in de toekomst te laten plaatsvinden, maar ook dat dit nu eens geen freemiumgame is. Met eenmalig 4,49 euro haal je een volledige game op de iPhone en iPad, waarna je verder geen omkijken meer hebt naar in-app aankopen en net zolang kan spelen tot je erbij neervalt. Haal je vingertoppen dus maar uit de holsters.

Downloaden: Robot Tsunami (€4,49, geen in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Paper & Light: donker doolhof

Paper and Light iPad iPhoneSchuifpuzzels zijn er te over voor de iPhone en iPad en dat is niet zo raar, want het is een subgenre dat zijn wortels al in de begindagen van gaming heeft zitten. Schuif een blok naar vak X en vak Y komt vrij. Het is dus aloud concept dat opgerakeld wordt door Paper & Light, maar met een knipoog. Ditmaal is de twist dat je in het donker loert. Paper & Light staat voor de kartonnen doos die je zelf bent, de magazijnruimtes waarin je je weg moet vinden en je hulplampje waarmee je rond kan kijken om een idee te krijgen van de omgeving. Je krijgt een beloning als je dat lampje gedurende een level niet gebruikt, maar je zal er regelmatig een beroep op doen omdat je anders maar moeilijk inzicht krijgt in hoe de dozen, kratten en andere decorstukken staan opgesteld en waar wel en geen duwruimte is. Ondertussen krijg je natuurlijk steeds meer powerups die steeds interessanter worden om te gebruiken… Geinig tussendoorspelletje waar je qua prijs geen buil aan valt.

Downloaden: Paper & Light (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

The Chub: vet verbranden in de hel

ICS The Chub iPad iPhoneDikke mensen gaan naar de hel. Niet mijn idee, wel dat van het bijzondere verhaaltje achter The Chub. Een man die overlijdt door te stikken in een kruimel, wordt bezorgd in de hel. Aanvankelijk wordt hij nog weggegrinnikt door een chefkok die hem heeft vastgeketend en dan koekjes en een hamburger voorschotelt, maar de pleuris breekt uit als ‘The Chub’ losbreekt. Dan begint dit bijzondere spelletje waarvan je de eerste 6 van de 30 levels gratis speelt. Door de iPhone en iPad te kantelen, verzamel je al het eten in de omgeving en daarbij loop je veel, nee, véél risico’s. Iedereen in de hel heeft het op je gemunt en je hoeft maar een beetje in de hoek van vijanden te kantelen en je hebt alweer een doodsbedreiging aan je broek. Als de muren vervolgens stuiteren en messen in het rond vliegen, wordt nog duidelijker dat The Chub geen makkelijk spel is. Maar laten we er niet omheen draaien: het is vooral het thema dat je nog wel even bijblijft.

Downloaden: The Chub (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 mei 2014, 18:50
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.