Elektrische oplaadpalen Fastned hebben eigen iPhone-app

Fastned heeft een officiële iPhone-app voor haar snellaadstations langs de snelweg in Nederland uitgebracht. Je neemt direct een abonnement.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Fastned iPhone opladenFastned, een leverancier van snelladers voor elektrische auto’s, heeft een eigen iPhone-app uitgebracht. Met de applicatie moet je terecht kunnen bij zo’n 200 beoogde snellaadstations in Nederland die in 2015 gerealiseerd moeten zijn. De stations moeten je auto in zo’n 15 tot 30 minuten al aardig kunnen opladen. Je kan via de app afrekenen per geladen kWh, of een maandabonnement van 100 euro afsluiten en elektriciteit tanken van je tegoed. De iPhone-app van Fastned moet zelf herkennen bij welke van de laadstations je staat.

Dat geldt tenminste als je de applicatie toestemming tot je GPS-locatie geeft. Anders neem je de code van het laadstation over. Je kiest de stekker waarmee je tankt en eindigt de laadsessie ook vanuit de applicatie.

Fastned, dat alleen stroom uit zon en wind zegt te halen, is vooralsnog te vinden in het oosten van Nederland, valt te zien in het plan. De dienst heeft zijn iPhone-app niet meer functies gegeven dan strikt noodzakelijk. Je ziet de locaties van de snelladers op de kaart en ziet je laadhistorie. Tijdens het laden kan je de vraag beantwoorden of het tankstation schoon is en plaats je eventueel overige opmerkingen.

Nederland loopt vooraan als het aankomt op verkeersprocessen en apps. Applicaties die goedkope brandstofprijzen laten zien als DirectLease Tankservice en Benzine-Jip vergaarden aardige populariteit, Flitsmeister is niet meer weg te denken bij het vermijden van flitsers en files en met bijvoorbeeld Parkmobile en kan je parkeertransacties afhandelen. Eneco MijnLaden en Essent E-rijden waren al twee andere apps waarmee je elektrische oplaadpunten op de kaart kon vinden.

Downloaden: Fastned (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2014, 12:04
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen auto, elektrisch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.