Weerplaza 5.0: weerapp heeft nu regenradar van heel Europa

De populaire iPhone-app Weerplaza werkt soepeler, heeft nu Europese kaarten voor regen en zonneschijn en heeft een buienalarm.

Weerplaza iPhone weerDe update-omschrijving van de weerapp Weerplaza eindigt met ‘Fijne en zonnige vakantie toegewenst’, maar veel vertrouwen lijkt ontwikkelaar Infoplaza daar vooralsnog niet in te hebben. Kijk maar eens welke verbeteringen er zijn doorgevoerd in versie 5.0. De vernieuwde weerapp introduceert een buienalarm voor Nederland en België, heeft haar regenradar uitgebreid naar alle grote vakantielanden in Europa en is voorzien van de mogelijkheid om pushberichten te ontvangen bij een weeralarm.

Nou goed, eerlijk is eerlijk: er is ook een andere kant van de medaille. Niet alleen het regenradar is zichtbaar in heel Europa namelijk. Weerplaza 5.0 voorziet ook in satellietbeelden van het hele continent waarop je kunt aflezen waar de zon schijnt. Op het vernieuwde uiterlijk en het aanmerkelijk fraaiere app-icoon na, lees je over de vernieuwingen in de introductie van de app die je ziet na het updaten.

Weerplaza iPhone-app screenshot regenradar Weerplaza satelliet kaart Frankrijk

De schakelaar van het buienalarm is het eerste wat je ziet als je voorbij die introductie drukt. Je kan hem meteen in- of uitschakelen bovenin het tabblad Weer, en de functie is dus echt bedoeld om snel te bedienen. Aardig bedacht. Dat de kaarten van de app nu ook Europese informatie kunnen tonen, zie je in twee tabbladen terugkomen: voor een duidelijke regenkaart ga je in het tabblad Regenradar naar Regio’s en kies je behalve de Benelux en Europa, ook allerlei landen binnen Europa uit. In het tabblad Sattelliet doe je hetzelfde met de bewolkingskaart – waarop je overigens ook met een knopje kan kiezen voor een regenweergave.

In de instellingen van de app geef je aan op welke plaats het regenalarm gebaseerd moet zijn. Daarnaast geef je aan of de buienradar of het algemene weer de opening van de app verzorgt. De app is daarnaast merkbaar soepeler geworden sinds de update.

Downloaden: Weerplaza (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2013, 15:06
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.