Roamer: iPhone-app maakt bellen in het buitenland goedkoper

De iPhone-applicatie Roamer belooft een telefoongesprek vanuit het buitenland via een omweg veel goedkoper te maken.

Roamer iconDe iPhone-app Roamer laat je jouw telefoonnummer met een andere, buitenlandse simkaart koppelen via een omweg, waardoor je tegen veel lagere tarieven dan gebruikelijk kunt bellen met je eigen nummer. Een telefoongesprek vanuit Frankrijk naar Nederland kost hierdoor bijvoorbeeld nog maar 8 eurocent per minuut, terwijl je via de gebruikelijke roamingtarieven 24 eurocent exclusief BTW betaalt. Hoeveel je met de app bespaart is afhankelijk van het land waar je naartoe reist, maar op de bijbehorende website kun je vooraf berekenen hoeveel je met Roamer bespaart.

Roamer screenshotNadat je Roamer installeert, koppel je de app aan je telefoonnummer met behulp van een 4-cijferige code die naar je telefoonnummer wordt gestuurd via sms. Vervolgens moet je telefoongesprekken die binnenkomen op je iPhone doorschakelen naar een telefoonnummer van Roamer. Je hoeft hierna alleen nog je eigen simkaart uit de iPhone te halen en te vervangen met een buitenlandse prepaid-sim. Hier moet volgens de ontwikkelaar wel een klein beetje data op staan, zodat de app informatie kan laden en versturen. Volgens Roamer wordt de mobiele dataverbinding alleen gebruikt om het contact te leggen: het daadwerkelijke gesprek vindt plaats via een ‘gewone’ telefoonverbinding voor de beloofde kosten. Hierdoor verbruik je weinig data en heb je maar een klein beetje prepaidtegoed nodig. De belminuten die je bij het gebruik van Roamer betaalt, koop je vanuit de applicatie in via een in-app aankoop. Nieuwe gebruikers krijgen direct al 5 euro tegoed.

Wil je een telefoongesprek voeren, dan moet dit vanuit Roamer. De app heeft hiervoor de gebruikelijke cijferknoppen om een nummer mee in te voeren, maar je kunt hem ook toegang verlenen tot je adresboek.

Downloaden: Roamer (gratis, in-app aankopen, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2013, 12:47
Categorie Reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.