Weerplaza 2.0: wintersportweer, extremen van de dag en trendgrafieken

De weer-applicatie Weerplaza voor de iPhone en iPod touch is vernieuwd. Versie 2 biedt uitgebreide weersvoorspellingen voor de skiresorts op wintersport en bedient cijferfetisjisten met allerlei gegevens.

Weerplaza iPhone iPod touch gratis weersvoorspelling iPhoneDe gratis Nederlandse weerapplicatie Weerplaza is vanochtend voorzien van een aanzienlijke 2.0-update, waardoor de app meer soorten weergegevens laat zien. Vooral fans van statistieken en cijferjournalistiek komen aan hun trekken. Weerplaza laat voortaan de extremen zien die op een dag hebben plaatsgevonden. Je kan de maximum- en minimumtemperatuur in heel Nederland zien, de hoogste windsnelheid, de snelheid van de hoogste windstoot, de neerslagsom en de sneeuwdikte. De gegevens zijn bovendien bijna live: ze worden elke 10 minuten bijgewerkt. Eveneens zijn er Trendgafrieken van de komende 15 dagen te zien, waardoor je kan zien of er veranderingen in het weer aankomen. Ook is er ruim baan gemaakt voor wintersportinformatie.

De afdeling Wintersport doet niet langer onder voor die van aparte applicaties zoals het gisteren besproken Sneeuwhoogte.nl. Je vult een skiresort in om op te zoeken en ziet vervolgens alle bekende gegevens gepresenteerd: hoeveel sneeuw er ligt op de top en in het dal, hoeveel skiliften er open zijn, wanneer de laatste sneeuwval was en hoeveel centimeter nieuwe sneeuw er ligt. Weerplaza wintersportgegevensOok hier komen fans van statistieken weer aan hun trekken. De resorts zijn namelijk voorzien van een grafiek die laat zien hoe hoog de sneeuw was gedurende de laatste maanden. Je kan meteen turen naar de beelden van een webcam en bovendien voorspelt de app het weer van de komende 12 (!) dagen in elk wintersportgebied. Daarnaast wordt het weer van de aankomende 24 uur, net zoals in de gegevens over Nederland, uitgelicht in dagdelen.

De trendverwachting is te bekijken in drie varianten: een Europees model, een Amerikaans model en de winterverwachting van Weerplaza zelf. Alledrie tonen ze in grafieken de verwachte weersomstandigheden en de mogelijk afwijking van die voorspelling. Andere kaarten in de trend-sectie laten de verwachte neerslag, bewolking en nog meer zien – maar sommige grafieken worden niet goed toegelicht en het is een beetje gissen waarvoor ze staan.

Downloaden: Weerplaza (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 februari 2012, 16:52
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.