Weer aan het sporten? Versterk je enkel met nieuwe iPhone-app

Versterk je enkel is een nieuwe applicatie van Consument en Veiligheid die je een zestal oefeningen voorlegt om je enkel te versterken. Tevens heeft de app een schema van 8 weken waarin je 3 moet oefenen.

Versterk je enkel iPhone applicatieEen iPhone-app toegewijd aan het versterken van een enkel lijkt misschien erg specifiek, maar kan relevant zijn voor veel mensen die na de vakantie weer aan de vooravond van een nieuw sportseizoen staan. Volgens de opdrachtgever Consument en Veiligheid kampen elk jaar 630.000 sporters met een enkelblessure. De applicatie ‘Versterk je enkel’ bevat een trainingsschema van acht weken en biedt een paar oefeningen die enkele minuten duren en je overal kan uitvoeren. Volgens de app moet je drie sets oefeningen per week doen. Ook zijn er instructies voor het tapen van je enkel.

Je hoeft geen poot uit te steken naar het oefenschema dat de applicatie biedt. Achter elk weeknummer staan de drie sets en als je die aanklikt, krijg je precies te zien welke zes oefeningen je uit dient te voeren in een set. Het begint met de eenbenige kniebuiging en uit de teen omhoog duwen, gaat dan verder met de eenbenige balansoefening en de rennershouding en sluit af met de gekruiste beenzwaai en de teenloop. Versterk je enkel instructievideoBij elke beweging staat een instructie en is zelfs een instructievideo aanwezig. Set afgerond? Dan druk je de knop set afgerond en komt er vraag in beeld of je over twee dagen op dezelfde tijd een herinnering wil voor de volgende set. Ja, nee en nooit meer tonen heten de opties. Er komt een vink door de afgeronde set.

Versterk je enkel iPhone oefeningenDe helderheid die de app heeft bij het oefenschema ontbreekt een beetje bij het aanbrengen van de tape. Daar zijn geen filmpjes, maar wel algemene hints over wanneer tape ververst moet worden en de voor- en nadelen van het gebruik ervan. Een van die nadelen: ‘Kan alleen worden aangebracht door een professional’. Ah.

Versterk je enkel is een applicatie die erg goed is in het verlenen van hulp bij een probleempje dat je liever niet hebt. Wat dat betreft schaart de app zich in hetzelfde rijtje als de applicatie Hulp op Zak: handig om altijd op de iPhone te hebben staan, desgewenst weggestopt in een mapje.

Downloaden: Versterk je enkel (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2011, 14:19
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerpen sport, veiligheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.