Dropbox-alternatief Syncplicity voor iPad uitgebracht

Syncplicity is een applicatie als Dropbox, maar richt zich meer op zakelijke gebruikers. Tegen betaling per maand kunnen meerdere gebruikers bestanden vanaf een online backup- en opslagruimte halen.

Syncplicity iPad appDe cloud-service van Syncplicity is nu ook beschikbaar op de iPad. Het alternatief voor Dropbox had al een tijdje een iPhone-applicatie. Die is in de laatste update universeel gemaakt, zodat hij ook geoptimaliseerd is voor Apple’s tablet. Syncplicity richt zich met het aanbieden van de online opslagruimte vooral op zakelijke gebruikers en beweert een ‘militaire’ beveiliging van haar gegevens te bieden.

Syncplicity hanteert precies dezelfde eigenschappen als Dropbox voor de gebruiker die geen geld hoeft of wil spenderen aan online opslagruimte. Elke gebruiker krijgt dus 2 gigabyte opslag. Die kan vanaf twee verschillende computers slechts door één gebruiker tegelijk benaderd worden. Wie Syncplicity wil gebruiken vanaf een computer thuis, een computer op het werk én de iPad en iPhone, komt al snel uit bij het Personal-abonnement. Dat kost 11 euro per maand voor 50 GB. Een zakelijk abonnement voor minstens drie verschillende gebruikers en oneindig computers kost minstens 32 euro, met bijbetaling van 11 euro per toegevoegde collega. De capaciteit van de online opslagruimte is dan eveneens 50 GB.

Syncplicity document lezen

De applicatie voor de iPad leent zich vooral voor bedrijfsdoeleinden. Documenten, foto’s of video’s die collega’s in de cloud opslaan, kunnen met de iPad en iPhone overal worden geopend. Omdat de bestanden online worden opgehaald is er natuurlijk wel een internetverbinding nodig. Bedenk het zo: een raadslid kan in aanloop van de volgende vergadering de stukken al doornemen die door de griffier op Syncplicity zijn gezet. Dat scheelt een stap in de e-mail. Bovendien beweert deze dienst een stuk betrouwbaarder te zijn dan elkaar digitale post versturen. Voor de online opslagruimte maakt de dienst daarbij gebruik van een AES-256 versleuteling.

Syncplicity link delen

In de werking is Syncplicity hetzelfde als de bekende Dropbox-dienst. Je kan bestanden vanaf elk apparaat uploaden en online bekijken. Ze worden getoond in de mappen waarin je de bestanden plaatst en kunnen daaruit geopend worden. Voor sommige bestanden moet een ander programma geopend worden die bestandstypen beter hanteert. Zo openen iBooks of Amazon Kindle graag de Epub-bestanden van digitale boeken. Naast de online ruimte delen met anderen, kunnen er ook links worden aangemaakt voor bestanden. Ook niet-gebruikers die de link doorkrijgen, kunnen het vervolgens downloaden.

Downloaden: Syncplicity (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2011, 14:15
Categorie Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.