Week Calendar 5.1.5: synchronisatie met Week Calendar HD op iPad

Week Calendar op de iPhone is voorzien van de nieuwe iPad-broer Week Calendar HD. Handig, en de iOS agenda-apps synchroniseren via iCloud.

Week Calendar HD iPad zoekenHet lijkt maar een kleine update voor Week Calendar van de Nederlandse ontwikkelaar Utilitap, die doorgaans updates uitbrengt met een enorme waslijst aan verbeterpunten. Nu staat er naast een vermelding van bugfixes, maar één regel in de update-omschrijving: ‘iCloud compatibility with iPad version’. Ingrijpend genoeg dus: Week Calendar is terug op de iPad als de aparte app Week Calendar HD en die synchroniseert nu meteen met de iPhone-versie.

De synchronisatie tussen Week Calendar voor de iPhone en Week Calendar HD voor de iPad verloopt via Apple’s iCloud, en bestrijkt in tegenstelling tot wat je zou verwachten niet het zetten van afspraken in je agenda’s. Immers: dat doet Apple standaard al door de agenda via iCloud te synchroniseren tussen iOS en Mac OS X. Wel vallen alle sjablonen die je aanmaakt voor afspraken in je agenda’s onder de kersverse synchronisatie.

Je moet daarbij denken aan de mogelijkheid van beide apps om afspraken binnen een bepaald subagenda een kleur te geven, of afspraken te voorzien van een pictogram als ze een specifiek steekwoord bevatten. Naast de iPhone-app kan je ook de hernieuwde iPad-broer namelijk helemaal naar je hand zetten met kleurenpaletten en sjablonen. Doorlopende afspraken die automatisch een dag verder gaan totdat je ze hebt voltooid en weghaalt, worden eveneens doorgespeeld tussen de applicaties en hetzelfde geldt voor de uitgebreide herinneringsmogelijkheden.

Op zustersite iPadclub.nl hebben we een uitgebreider artikel over Week Calendar HD voor de iPad.

Downloaden: Week Calendar (€1,79, iPhone, iOS 5.0+)
Nu ook downloaden: Week Calendar HD (€2,69, iPad iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2013, 8:02
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen activity, agenda, week calendar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.