Week Calendar HD: krachtige iPad-agenda terug in de App Store

De fantastische Nederlandse agenda-app Week Calendar HD is terug voor de iPad, met ontzettend veel praktische mogelijkheden.

Week Calendar HD iPad terugkomst headerWe schreven vrijdag 10 juni 2011 dat de Nederlandse applicatie Week Calendar HD voor de iPad plotsklaps uit de App Store was verdwenen. Maar: nu is de agenda-app van ontwikkelaar UtiliTap terug op de iPad, met een nieuw uiterlijk en dezelfde gedetailleerde functies als op de iPhone en iPod touch. Ten opzichte van de standaard agenda-app kan je afspraken laten doorlopen, vaker laten terugkomen en kan je meer herinneringen instellen.

Kijk vooral even terug naar de afbeelding bij het stukje dat we over de verdwijning van Week Calendar HD plaatsten. En leg die nu eens naast de nieuwste screenshots in dit artikel. Week Calendar HD is een volwassenere app geworden. De verschillende agendaweergaven dag, week, maand en jaar staan nu links in een menu gegroepeerd – Utilitap heeft reeds toegezegd dat de ‘papieren’ agendaweergave er ook nog aan komt. De hoofdkleur van de applicatie is rood en net als in de iPhone-variant, heb je de andere kleuren volledig voor het zeggen. Je kan kiezen uit allerlei kleurenpaletten, zoals je bijvoorbeeld ook kan instellen dat agenda-afspraken binnen een bepaalde subagenda of met een bepaald steekwoord een eigen kleur of een eigen pictogram krijgen. Alle eigenschappen worden bewaard en gesynchroniseerd met Week Calendar voor de iPhone. Die heeft daartoe een nieuwe update met online synchronisatie gekregen.

Week Calendar HD iPad zoeken

Visueel is het handig om te weten dat je in Week Calendar kan pinchen om in te zoomen om zo dichter op de details van een afspraak terecht te komen. Je schakelt daarbij automatisch tussen de verschillende weergaven. De app behoudt zijn vormgeving daarvan overigens altijd, of je hem nou in de liggende of staande houding gebruikt.

Week Calendar HD maandoverzicht opties iPadWeek Calendar HD is echt een app voor mensen die méér uit hun agenda willen halen. De belangrijkste optie is misschien wel het kunnen aangeven dat afspraken automatisch doorlopen: ze gaan elke dag met je mee tot het moment dat je de taak als voldaan beschouwt en verwijdert. Maar ook de opties met een lange druk op een afspraak zijn indrukwekkend. Zo kan je eenvoudig een afspraak verplaatsen, dupliceren, maar hem ook naar verschillende todo-apps doorsturen die je op de iPad geïnstalleerd hebt staan. Een ander verschil zit hem in het laten terugkomen van afspraken. Daarbij heb je de keuze uit een dag (binnen een maand), wekelijks, maandelijks, jaarlijks en tweewekelijks.

Week Calendar HD dagoverzicht iPad

Week Calendar HD werkt samen met alle agenda’s die op de iPad denkbaar zijn: iCloud, Outlook, Google Calendar, Exchange, CalDAV en MobileMe. Daarnaast kan je vanuit de app een online winkel aan agenda’s raadplegen, met bijvoorbeeld constant bijgewerkte gegevens over de beurskoersen, het weer, voetbalspeelschema’s en vakanties. De meeste daarvan werken zelfs bij: zo zie je bijvoorbeeld de eindstand van een wedstrijd als die is gespeeld. De agenda’s zijn te implementeren tegen meerprijs en werken door in andere agenda-toepassingen op de iPad en iPhone.

Je hebt de toevoegingen echter absoluut niet nodig om profijt te hebben van Week Calendar HD. Het Nederlandse Utilitap heeft zich gerevancheerd op en in de App Store met een absolute top-app die je al snel de normale agenda-app doet wegmoffelen in een mapje.

Downloaden: Week Calendar HD (€2,69, iPad, iOS 5.0+)

Met dank aan Eric en Ton voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2013, 7:55
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.