Skype krijgt update: gratis onbeperkt videoberichten sturen op iPhone en iPad

Skype 4.9 voor iPhone en iPad introduceert de mogelijkheid om gratis en onbeperkt videoberichten te versturen naar andere gebruikers.

Skype chatten iPhoneDe razend populaire videobellen-app Skype heeft een grote update gekregen voor de iPhone en in een aparte applicatie voor de iPad. De applicatie gaat verder op de langs geïntroduceerde mogelijkheid om andere gebruikers videoberichten te sturen. Dat zijn videoberichten die dus losstaan van met elkaar bellen. Eerder werd er nog met die functie getest. Nu is de knoop doorgehakt: vanaf de update mag je gratis en onbeperkt videoberichten sturen.


Skype videobericht versturenDe functie van videoberichten sturen is goed zichtbaar in de app. Je vindt hem op de iPhone onder de knop rechtsboven in een chatvenster, waarmee je ook iemand belt, een foto stuurt of een videogesprek begint. In het tabblad Personen druk je op namen uit je lijst en staat de optie Videoboodschap tussen de gespreksopties. Het grote voordeel is dat je video’s ook kan versturen aan personen die offline zijn.

Het is de grootste verbetering van Skype versie 4.9, maar niet de enige. Skype zegt ook dat audiogesprekken en videobellen beide stabieler zijn geworden. Je moet minder last hebben van haperingen en het wegvallen van de verbinding. Ook zijn er stabiliteitsverbeteringen doorgevoerd in het versturen van foto’s naar andere gebruikers. De update wordt compleet gemaakt door bugfixes.

De update lijkt misschien niet al te baanbrekend, want wat voegt de functie van videoberichten versturen nou toe bovenop videobellen? Toch is de update wel belangrijk. Eigenaar Microsoft heeft MSN voor Skype laten varen, en zet nu fors in op Skype als dé manier om met anderen te communiceren. De introductie van nieuwe manieren van communiceren lijkt daar een direct gevolg van. Als het aan Microsoft ligt, gebruik je ook voor korte berichten natuurlijk Skype in plaats van WhatsApp Messenger.

Downloaden: Skype (gratis, iPhone, iOS 5.0+)
Ook genoemd: Skype for iPad (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.