WeatherPro 3.0: korte termijn verwachting, weeralarm en meer

WeatherPro heeft een van de grootste updates gehad tot nu toe. De weer-app is voorzien van gegevens voor korte termijn, meer weerkaarten in hoge kwaliteit en beschikt over weerwaarschuwingen op verschillende niveaus.

WeatherPro 3.0 grote update weer-app iPhoneWeatherPro heeft een van de meest uitgebreide updates gekregen sinds de release in november 2008. De eerste uitgebreide weer-app voor de iPhone en iPod touch is aangepast voor het scherm van de iPhone 5, maar dat is eigenlijk nog de kleinste wijziging van versie WeatherPro 3.0. De app biedt nu waarschuwingen voor extreem weer en legt meer nadruk op de weersverwachting op korte termijn. Daarmee gaat WeatherPro in de achtervolging op nieuwere weer-apps.

Een populaire weer-app als Live Weer laat al enige tijd een weersverwachting voor de komende drie uur zien, en ook Nederlandse initiatieven als Regenmelding laten zien dat er een behoefte is om het weerbeeld van de komende uren of zelfs minuten te kunnen zien. De in de Verenigde Staten erg populaire weer-app Dark Sky vat de verwachting voor dit uur en het komende samen en in de stijlvolle app Solar kan je met een veegbeweging het aankomende weer per vijf minuten bekijken, tot wel 24 uur later dan het moment van checken.

WeatherPro gaat mee met de trend. In het hoofdscherm Weer is een nieuw kader toegevoegd waarin je het weer van de dag ziet, ingedeeld in periodes van 6 uur. Tussen de tijden 8.00 uur, 14.00 uur, 20.00 uur en 02.00 uur, zie je drie pictogrammen die het weerbeeld tonen, de temperatuur en de hoeveelheid neerslag. Daarnaast kan je op het pijltje achter een datum drukken en zie je dezelfde gegevens per drie uur, vergezeld van de windrichting en snelheid.

Nieuw is ook het gele driehoekje bovenin beeld. Daarachter verschuilt een balk met een tijdsbalk voor de volgende drie dagen waarop je kan zien voor wanneer de volgende weerwaarschuwing geldt.

De weerkaarten zijn voortaan van een hogere afbeeldingskwaliteit, en zorgen ervoor dat er meer valt te winnen voor de Premium-gebruiker van de applicatie. Die heeft exclusief toegang tot alle weerkaarten voor bijvoorbeeld de regen, radar, satelliet, temperatuur, windrichting en meer. Zonder Premium-abonnement kan je alleen een algemene weerkaart bekijken.

Dat het kleurgebruik van WeatherPro wat meer glans heeft gekregen en daardoor wat mooier en dieper is geworden, is onvermeld in de App Store-omschrijving. Wijzigingen die wel vermeld zijn: je kan voortaan je locatiegegevens bij het opstarten van de app laten uitlezen zodat de app de weergegevens voor jouw locatie kan ophalen en zijn de weergrafieken met de statistiek-knop rechtsboven het weer-scherm vergroot. Tenslotte zie je nu pictogrammen van het weerbeeld in de lijst met opgeslagen favorieten.

Downloaden: WeatherPro (€2,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 oktober 2012, 16:18
Categorieën Het weer, Nederlandse apps
Onderwerp weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.