Photo Battle voor iPhone: variant op Draw Something met foto’s

Photo Battle is een nieuwe variant op Draw Something voor de iPhone en iPod touch waarin je zo snel mogelijk goede foto's moet schieten als je de opdracht ertoe krijgt. De tegenstander beoordeelt je foto daarna.

Photo Battle Draw Something met foto's iPhone iPod touchIn mei dit jaar bespraken we op iPhoneclub al eens een applicatie die het principe van Draw Something toepaste op foto’s. What the Photo was in de basis een geinig spel, maar kwam niet van de grond door de simpele fout dat je het niet tegen een willekeurige tegenstander kon spelen. Daar trapt het nieuwe Photo Battle niet in. In dit spel kan je de strijd aangaan tegen spelers over de gehele wereld, op jacht naar het snel voltooien van een foto-opdracht, voordat de ander het doet.


Photo Battle wie staat er voorAls je een Photo Battle bent begonnen, zie je meteen drie opdrachten staan die jij en je tegenspeler zo snel mogelijk op de gevoelige plaat kunnen leggen. De eerste die dat doet, claimt de opdracht en die kan de tegenspeler vervolgens beoordelen op juistheid. Zowel de fotoverstuurder als beoordelaar kunnen punten verdienen. Bij de beoordelaar is dat altijd 20, een klein maar aardig aantal dat ervoor zorgt dat hij of zij de foto’s ook eerlijk beoordeelt. Er zijn drie soorten opdrachten die je constant kan doen, met elk een verschillend puntenaantal dat ze opleveren. De eerste met een bepaald aantal punten, wint de wedstrijd.

Photo Battle is wel wat hectischer dan de meeste spellen met een asynchrone online multiplayer, en dat komt omdat je de opdrachten door elkaar kan uitvoeren. Je hoeft dus niet keurig te wachten tot een ander een foto schiet, maar kan ondertussen zelf al in de weer zijn met een fotoopdracht. Je hebt verschillende categorieën waaruit je kan kiezen, en reken maar dat die van directe invloed zijn op hoe lang een potje ongeveer duurt. De eerste categorie voor 600 punten, bevat dingen in en om het huis en kan na vijf minuten gevlieg al klaar zijn, maar het wordt een stuk lastiger als je dingen buiten moet fotograferen. Wel is er de valstrik dat als je een opdracht aanneemt, je een beperkte tijd hebt om hem uit te voeren.

Photo Battle foto beoordelenHet verdienmodel van Photo Battle schuilt in de fotocategorieën. Het kan maar zo zijn dat je er redelijk snel flauw van bent een oven met drie schoenen te kieken, of een stoffer en blik. Dan wil je, zoals je in Song Pop andere genres liedjes wil horen, andere foto-opdrachten hebben en die kosten nou eenmaal veel sterren. Een nieuwe rubriek kost al snel 50 sterren, en 50 sterren koop je in de shop voor 1,59 euro. Ook kan je een Pro-pakket in-app kopen van 2,39 euro. Je krijgt dan 200 sterren, een reactiefunctie op foto’s en voor dat geld worden de advertenties uit de app weggehaald. Verder kan je vijf sterren winnen door een potje te winnen.

Je hebt een Facebook-account nodig om in te kunnen loggen in Photo Battle, maar hebt wel controle over wat je wel en niet wil plaatsen op het sociale netwerk. Zo kan je in het tabblad Profile meteen het delen van foto’s uitschakelen. In het tabblad History zie je je eerder gemaakte en beoordeelde foto’s, het tabblad Tasks toont al je opdrachten en met het tabblad Highscore zie je welke speler je vooral nog een keer, of juist niet wil uitdagen. Op naar een flitsende start.

Downloaden: Photo Battle (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.