Regenmelding 2.0: minder batterijverbruik, vloeiende regenanimatie

De handige Nederlandse buienradar-app Regenmelding geeft nog steeds handig pushberichten net voordat de regen valt, maar is voorzien van meer opties. De volg mij-optie verbruikt minder batterij en er is een regengrafiek.

Regenmelding iPhone iPod touch buienradar pushberichtenAan het einde van een reis plotseling met een lege iPhone komen te zitten zonder dat je er actief mee in de weer was? Misschien had je de volg mij-functie van de handige Nederlandse applicatie Regenmelding aan staan. Daarmee controleert de app op de achtergrond je locatie, zodat je met pushberichten op de hoogte kan worden gehouden van aankomende regenval op de plek waar je bent. Ontwikkelaar Paul Wagener was op de hoogte van het probleem. In Regenmelding 2.0 kun je, als een van de vele verbeteringen, nu zelf de nauwkeurigheid van ‘volg mij’ instellen.


Dat doe je door eerst Volg mij toe te voegen aan de meldingen. Als je dat gedaan hebt, zie je in het hoofdscherm van de instellingen de optie ‘Volg mij nauwkeurigheid’ en die kan je van de standaard 1 kilometer, ook instellen tot 10 meter (accuraatst), 100 meter, 3 kilometer en 10 kilometer (zuinigst).

Regenmelding regengrafiekEr zijn meer opties bij gekomen in de app. Zo kan je zelf instellen welke kleuren de wolken hebben met de nieuwe legenda-optie. Je kan kiezen voor een regenboog aan wolkenkleuren, of juist alle wolken donkergrijs tonen waarbij alleen onweer donkerrood kleurt. Onderaan de instellingenpagina vind je eveneens de optie om de klok kleiner in beeld te brengen en een neerslaggrafiek te activeren. Die kan je onderin beeld omhoog trekken om te zien.

Naast het gegeven dat Regenmelding in versie 2.0 is geoptimaliseerd voor iOS 6, is er nog één andere grote verbetering: de kwaliteit van de buienradar. Of je nou instelt dat je de regenkaart van de afgelopen vier uur wil bekijken, of slechts van het afgelopen kwartier en een uur vooruit wil kijken: de animatie waarmee de wolken over het Nederland van Google Maps zweven, is er met sprongen op vooruit gegaan. Zelfs als je inzoomt, zie je de wolken in hoge resolutie van vorm veranderen.

Wagener maakte zelf een video waarin hij Regenmelding demonstreert. Voordat hij de app in het hieronder getoonde filmpje opent, worden eerst ter vergelijk respectievelijk de vergelijkbare regenkaarten van de apps Regen, Weerplaza en Buienradar geopend.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Downloaden: Regenmelding (€1,59, universele app)

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.