We Heart It 2.0: populaire inspiratie-app krijgt makeover

Inspiratie-app We Heart it, waarin je mooie foto's bewaart en deelt, is verfraaid en heeft nu een handige actiebalk op iPhone en iPad.

We Heart It iPhone iPadDe populaire applicatie We Heart It heeft een grote update gekregen naar versie 2.0. De ‘hapiness makeover edition’ luidt de subtitel van de bijgewerkte app, waarbij de nieuwe actiebalk de grootste verbetering is. Op alle pagina met foto’s, vind je nu een zwarte taakbalk onderin beeld. Daarmee kan je snel een foto harten en zo aan een van je eigen collectie inspiratieplaatjes toevoegen, maar je kan er ook een foto mee opslaan in je fotoalbum of de foto doorplaatsen naar Tumblr, Facebook, Twitter en e-mail. Ook kan je labels toevoegen en een foto rapporteren met de balk.

Het handigste trucje van de actiebalk is dat je niet alleen op het hartje kan drukken, maar dat je de balk naar boven kan vegen om meteen een collectie te kiezen waaraan je de foto wil toevoegen. Maar dan hebben we het eigenlijk alleen nog maar gehad over het toevoegen en zelf gebruiken van foto’s, terwijl ook het bekijken ervan is verbeterd.

We Heart it beginscherm We Heart It hoofdmenu

We Heart It voor iPhone en iPad is wat handiger geworden als je vaak zoekt op dezelfde termen. Als je begint met een woord in de zoekbalk, zie je al een lijstje met recente zoekopdrachten in beeld komen. Je kan het lijstje gelukkig ook wissen.

Het gehele hoofdmenu is onder handen genomen. Het menu met opties is onderverdeeld in Doorzoeken, Creëren, Verbinden en Account. Met knoppen bovenin bekijk je snel je volgers en vrienden. En ook de fotopagina zelf is veranderd. Die begint nu met een (vergrootbare) foto, toont dan de uploader met volg-knop, laat dan soortgelijke bijdragen zien, dan de lijst met personen die het harten en dan de labels die zijn toegevoegd en de bron van de foto. Je kan ten slotte op de tijd van de iPhone bovenin het scherm drukken om een naar onder gescrollde pagina weer helemaal naar het beginpunt te bewegen.

We Heart It foto's van vrienden We Heart It foto's Nasty Gal

We Heart It verscheen hartje zomer vorig jaar, in juli, en werd ontzettend populair. De applicatie is niet vaak terug te vinden in de top 20 meest gedownloadde apps in de App Store of andere hitlijsten, maar verzamelde in Nederland al wel 5873 recensies in de App Store met een gemiddelde beoordeling van… de volle vijf sterren. Daarmee is de score en het aantal beoordelingen hoger dan Pinterest en Tumblr, andere platformen waarin veel plaatjes ter inspiratie worden gedeeld.

Downloaden: We Heart it (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2013, 15:04
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen inspiratie, pinterest, sociale netwerken, tumblr, we heart it

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.