iOS game-update: Gun Commando, Shiny the Firefly en Lego Batman is Game van de Week

Lego Batman DC Super Heroes is Game van de Week, Gun Commando is het zomerse broertje van DOOM II en kwam Shiny the Firefly te vroeg uit?

GU VR Lego Batman DC Super HeroesHet is een rare overeenkomst: we hebben vandaag twee bont gekleurde games in de iOS game-update, die allebei overlopen van karakter en die een verfrissing bieden ten opzichte van het ingekaderde ren- en Angry Birds-geweld. In de ene speel je koddig fruitfliegje en gooi je honingballen naar spinnen. In de ander veeg je als bruut pratende macho alle aliëns van de kaart. En we hebben een Game van de Week, natuurlijk. Met nogal wat personages in strakke pakjes…

Vroege vuurdoop: Shiny the Firefly

GU VR Shiny the Firefly iPad iPhoneWat is er aan de hand met Shiny the Firefly? De tekst die het verhaaltje moet uitleggen en je bij de hand moet nemen tijdens de uitleg van het spel, is is geen velden of wegen te bekennen. In plaats daarvan zie je placeholders. Dit was nog niet het moment om te shinen, ontwikkelaar Headup Games. Foei. Anderzijds leert het spel je ook zonder regels tekst prima de basis kennen en zie je aan uitgelegde gebaren ook nog wel wat de bedoeling en wat de besturing is. Je bent een koddig vuurvliegje dat muntjes oppakt, door levels heen vliegt en steeds meer handelingen voltooit om daarvan het einde te halen. Zo scoor je bijvoorbeeld honingbollen om mee op vijanden te gooien zodat je ruimte maakt, of beuk je met een dubbele tik op het scherm, waardoor je een gevaar voorbij snelt of tegen een blok duwt om uit de weg te ruimen. Shiny the Firefly heeft zijn eigen flow. Het is geen vliegensvlugge platformer, het is geen puur puzzelspel. Het is ‘gewoon’ een vliegspelletje met leuke bonte kleuren en… reclame pop-ups totdat je wel 1,79 euro betaalt voor het spelletje. Kijk nou eerst maar eens of je het leuk vindt.
Downloaden: Shiny the Firefly Free (gratis, universeel, iOS 4.2+)
Downloaden: Shiny the Firefly (€1,79, universeel, iOS 4.2+)

Gun Commando: schieten in een pixelcartoon

GU VR Gun Commando iPad iPhoneDenk Doom van vroegah, maar schrap het donkergrijze, het donkerbruine, het lava en de helse geluiden. Gun Commando spéélt als de eerste twee Doom’s, maar staat er lijnrecht tegenover als het om uitstraling gaat. Dit spel is licht. Fel. Tekenfilmachtig. Nep. Ja, nep mag ook. Maar het geeft Gun Commando wel karakter. Striptekenaar Romano Molenaar tekende de cartoons die het verhaal inluiden en laat je dan los in een wereld van straatjes, gangen en kantoorruimtes die bol staan van bont gekleurde aliëns. Met je wapenarsenaal van pistolen, automatische geweren en andere proppenschieters trek je er tegen ten strijde. Het is daarbij goed om te weten dat je niet constant hoeft te richten in de hoogte en laagt: Gun Commando hanteert het oude shootermodel van opzij lopen en rondkijken. Dat doe je, en dat geeft je de rust dat je vaak door de goede breedte te pakken, al goed richt. Gun Commando is een fijn vlot schietspel en vermoeit je niet met in-app aankopen, maar is hier en daar wel slordig afgewerkt. Geen dijk van een spel, maar verfrissend door de nostalgische inborst.
Downloaden: Gun Commando (€0,89, universeel, iOS 6.1+)

https://www.youtube.com/watch?v=93y-ja_PBvE

Game van de Week: Lego Batman DC Super Heroes

Game van de WeekHij heeft niet de open wereld van de grote broers op de Xbox 360 en PlayStation 3 en mist ook de coöperatieve spelstand van het origineel voor de Nintendo 3DS… dus wat houd je dan over van een Lego-game? Heel wat speeltijd in je eentje. Lego Batman DC Super Heroes is een Lego-game volgens het inmiddels bekende boekje. In compacte omgevingen waarin van alles te doen is, sloop je Lego-obstakels, scoor je munten en haal je opdrachten die je naar volgende levels brengen. Het is niet de uitdaging die Lego-games leuk maakt – want die is er amper; je kunt bijvoorbeeld niet eens echt dood – maar het bezig zijn. Het schoppen, slaan, batarang uitslaan om naar een hoger platform te komen en daar weer een kleine ontdekking te doen. Het verkennen maakt Lego-games leuk en daarom is deze DC Super Heroes die behalve Batman ook Superman, Robin, Wonder Woman en maar liefst 76 andere personages (!) voert leuk. Zeker als je een level in de verhaallijn reeds hebt uitgespeeld en er daarna in terugkomt in de Free Play modus, waarin je je hele cast van vrijgespeelde en gekochte personages met hun bijzondere krachten kan inzetten. Het zoveel mogelijk uit een level halen is, toegegeven, nog leuker op de grote spelcomputers met een medespeler, maar ook in je uppie op de iPhone en iPad een ontspannende bezigheid.
Let op: 1,33 gigabyte groot. Je toestel herstarten na installatie is aanbevolen.
Downloaden: Lego Batman: DC Super Heroes (€4,49, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2013, 18:15
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, lego

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.