Waternet gaat Vaarwater-routeplanner voor Amsterdamse grachten uitbrengen

Waternet gaat een Vaarwater-routeplanner uitbrengen voor de grachten in Amsterdam. Met de Vaarwater-app kan Waternet de drukte op knelpunten in de gracht voorkomen.

waternet vaarwater appOm files op de grachten van Amsterdam te voorkomen gaat Waternet een vernieuwde versie van de Vaarwater-app uitbrengen. Daarbij wordt samengewerkt met TNO, zo meldt BNR. Het moet een soort ‘TomTom’ voor de Nederlandse grachten worden. Op 17 april zal de eerste grote update van de Vaarwater-app verschijnen waarmee je aan de hand van boeien kunt navigeren. Daarna volgt op 22 mei de versie die samen met TNO is ontwikkeld en die voorzien is van betere navigatie. De routeplanner toont informatie over de grachten en wateren rondom Amsterdam en is bedoeld om grote drukte te vermijden.

Er komt ook nog een speciale versie van de app rond Koninginnedag/Koningsdag om de pleziervaart op die dag beter te reguleren. Waternet is de organisatie van het waterschap en de gemeente Amsterdam.

De realtime-informatie op je mobiele telefoon maakt duidelijk waar je wel of niet moet zijn op bepaalde momenten. Waternet registreert hoeveel vaartuigen op een bepaalde plek aanwezig zijn en probeert opstoppingen te voorkomen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van sensoren, die bijvoorbeeld in nauwe doorgangen zijn aangebracht. In totaal zijn er 17 sensoren in de binnenstad aangebracht. Ze hebben twee functies: om te kijken welke maatregelen Waternet moet nemen om boten een andere route te laten varen en om tijdens evenementen de doorstroom op drukke punten beter te laten verlopen.

Let op: onderstaande app is nog de oude versie van de app, die geheel zal worden vervangen door een nieuwe Vaarwater-app, die je nieuw zult moeten downloaden. We maken dan ook alleen melding van de oude app omdat dat gebruikelijk is onder iPhoneclub-artikelen. Heb je de app nog niet geïnstalleerd, dan kun je beter even wachten tot 17 april, als de nieuwe app er is.

Downloaden: Vaarwater (oude versie, gratis, iPhone, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=x6ewHBZZCbY&feature=youtu.be

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2013, 13:38
Categorie Amusement
Onderwerp watersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.