WandelZapp: iPhone-app met 500 wandelroutes in Nederland

WandelZapp is een nieuwe iPhone-app met ruim 500 wandelroutes voor de stad, bos en strand. Dankzij een foutje zijn veel routes gratis.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WandelZapp iPhone wandelroutes iOSAls je frequent deze site bezoekt, zou je welhaast denken dat wandelen niet meer kan zonder iPhone in de hand. Er zijn nogal wat iPhone-apps met wandelingen in Nederland. Denk aan het gisteren besproken Tales & Tours, maar ook Natuurroutes van Natuurmonumenten, Beleefroutes of AbelLife wandelroutes. WandelZapp is de nieuwste toevoeging in de lange lijst, met nu al ruim 500 wandelingen verspreid door het land. Je loopt één wandeling gratis in de app, daarna kan je een jaar lang onbeperkt routes gebruiken met een abonnement. Hoewel… een foutje zorgt ervoor dat je momenteel meer routes gratis kan downloaden.

Zoeken op OV, hond en meer

De naam WandelZapp komt van het idee dat je ‘zapt’ tussen wandelingen. Dat zappen doe je met een zoekscherm dat er nogal simpel uitziet. Je vult er gewenste afstand in, een startplaats, markeert een gebied in Nederland en zoekt nog op drie aanvullende filters: is de plek bereikbaar met OV? Kan de hond mee? Mag het een rondwandeling zijn? De lijst resultaten wordt begeleid door de naam van elke route, de lengte, provincie en een prettig grote foto waarbij je meteen al een idee krijgt van wat je ziet terwijl je loopt.

WandelZapp wandelroutes iPhone WandelZapp wandelroute iPhone uitgelicht

Routes downloaden

De foto komt groot in beeld zodra je een wandeling hebt geopend. De wandeling wordt al een beetje uit de doeken gedaan in de inleiding die vaak een dikke alinea lang is. Een gedownloade route toont meerdere foto’s waar je doorheen kan vegen, bevat een omschrijving van de route en de helder leesbare kaart van Apple is ook voorhanden om de route op te volgen, met je eigen positie erop weergegeven. Gedownloade wandelingen zie je terug op de bovenste pagina in het hoofdmenu. Daar kan je ook snel zoeken naar wandelingen in de buurt, in plaats van eerst de uitgebreide zoekopties te doorlopen.

Foutje, bedankt

Op moment van schrijven telt WandelZapp 567 wandelingen, die je volgens de App Store-omschrijving voeren langs de natuur en stad, bos en strand. De langste wandeling is 26 kilometer, wandelingen beginnen bij 4 kilometer. Na je eerste gratis wandeling, betaal je 12,99 euro voor een jaarabonnement waarbij je onbeperkt wandelingen kan downloaden. Op dit moment zit er echter een grote fout in de applicatie die het in ieder geval onder iOS 7 mogelijk maakt dat je steeds opnieuw een gratis wandeling kan uitzoeken, die allemaal terechtkomen in de pagina met de gedownloade wandelingen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, maar het is net even die meevaller die WandelZapp een populaire start kan geven tussen al die andere wandelapps.

Downloaden: WandelZapp (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juli 2014, 13:00
Categorieën Nederlandse apps, Sport
Onderwerp wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.