Viber gaat stickers verkopen en wil meer betaalde functies invoeren

De berichtenapp Viber gaat ook stickers verkopen en denkt na over andere betaalde premium-functies. Viber is bedoeld om te

viber iphone androidGratis berichtjes uitwisselen en onderling bellen is één ding. Maar er moet ook brood op de plank. Vandaar dat steeds meer messagingapps kiezen voor een simpele maar doeltreffende oplossing: het verkopen van stickers. Ze zijn een hit bij gebruikers, die het vertikken om €0,89 te betalen voor een app, maar een stickerpakket met snoezige dieren of poppetjes met grote ogen wel €2,69 waard vinden. Het lijkt een cliché, maar het werkt. De ene na de andere messaging-app bewandelde dezelfde route: een flinke groep gebruikers opbouwen en vervolgens proberen om ze te laten betalen voor geinige plaatjes. MessageMe, WeChat, Line, KIK, Facebook Messenger en Path gooiden al stickers in de strijd om meer geld te verdienen en nu volgt ook Viber, een messagingdienst met 200 miljoen geregistreerde gebruikers.

Viber bood sinds afgelopen december al gratis stickers aan. Maar de tijd is nu rijp voor betaalde stickers, die als pakketten zullen worden aangeboden. Viber-oprichter Talmon Marco heeft laten weten dat er naast de stickers nog andere premium-functies zullen komen. Viber liet tot nu toe geen reclame zien, maar ook dat kan gaan veranderen. Een andere optie om geld te verdienen is om de doodle-functie (tekeningen maken) uit te breiden met betaalde kleurtjes en tekentools.

viber-plaatjesVoorlopig is namelijk onduidelijk hoe populair de stickerverkoop buiten Aziatische landen is. Cijfers van Line maken duidelijk hoe lucratief de verkoop van stickers is: zij verdienen 10 miljoen dollar per maand met digitale plaatjes. Maar Line is vooral populair in Japan en dat blijkt ook uit de ietwat kinderachtige uitstraling van de plaatjes die ze aanbieden, de stijl waar Japanse gebruikers gek op zijn.

De Viber Sticker Market zal binnenkort via een update beschikbaar komen in de app, zonder dat een specifieke datum is genoemd. Het bedrijf zal eigen stickers maken, maar ook content in licentie nemen van andere aanbieders, zoals tv-shows en cartoons. Daarbij wordt een verdeling van inkomsten afgesproken. Viber zal de prijsstelling niet opleggen aan de aanbieders, maar in gezamenlijk overleg bepalen hoeveel een stickerpakket waard is.

Downloaden: Viber (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2013, 10:30
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp viber

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.