Wallpaper-site Wallbase.cc brengt gratis iPhone-app uit

De Nederlandse website Wallbase heeft een gratis app uitgebracht voor de iPhone, iPod touch en iPad waarin je een groot deel van de 1,5 miljoen achtergronden van de site in kan downloaden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Wallbase header iPhone iPod touchDat er opeens iPhones met verschillende schermformaten beschikbaar zijn, betekent een kans voor de ontwikkelaars van apps met achtergronden voor je iPhone. Het moment waarop de Nederlandse website Wallpaper.cc met een iPhone-app uitkomt, lijkt dan ook niet willekeurig te zijn. De database van Wallbase bestaat uit meer dan 1,5 miljoen achtergronden die je zowel op het scherm van de iPhone 4S en eerdere modellen, iPhone 5 en de iPad kan zetten.

Wallbase menuDe Nederlandse ontwikkelaar Cygnix.nl tekende voor de app, die gratis wordt aangeboden in de App Store. Je kan achtergronden opslaan in je camerarol zonder watermerken erop en zonder te betalen, wat best bijzonder is voor een app in deze categorie. Omdat de database bestaat uit behang voor grote computerschermen, zijn de composities echter niet voor het iPhone-scherm geoptimaliseerd. Bovendien vind je ten opzichte van de website één categorie niet terug in de app: de Not Safe For Work-sectie. Dankzij Apple’s beleid omtrent pornografie in de App Store, is de applicatie gestript van seksuele content. Dat betekent dat niet de gehele database van 1,5 miljoen achtergronden in de app te achterhalen is – maar ook weer niet dat er een klein aantal overblijft.

Wallbase biedt geen mogelijkheid om achtergronden in categorieën te bekijken, maar gaat uit van een zoekopdracht die je bovenin het hoofdscherm invoert. Daarnaast kan je een globale toplijst bekijken van de meest binnengehaalde achtergronden en kan je op Random drukken om een willekeurige selectie achtergronden te verwelkomen. Ook kan je onder elke achtergrond op tags drukken om meer wallpapers van dat onderwerp te zien.

Wallbase foto met tagsDe meest bijzondere zoekoptie bevindt zich echter achter de zoekbalk bovenin: de kleurenselectie. In een balk kies je de kleur die je ongeveer wilt zoeken, in een vlak daaronder geef je precies de tint aan waarnaar je op zoek bent. De app laat vervolgens resultaten zien waar jouw kleurtint prominent in naar voren komt. Erg leuk.

Je kan foto’s in de applicatie op twee manieren opslaan: rechtstreeks in je fotoalbum, of in de app zelf. Zo verstoor je je fotoreeks niet met allerlei werk van anderen. Bovendien zet je de achtergronden dan klaar voor iTunes Filesharing, waarmee je ze ook op je pc of Mac kan zetten. Om de in-app opslag te gebruiken, moet je wel het Premium-pakket voor 79 cent kopen in de app. Omdat die functionaliteit echt optioneel is, is Wallbase een van de voordeligste én uitgebreidste wallpaper-apps op de iPhone.

Downloaden: Wallbase (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2012, 13:53
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen achtergronden, wallpaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.