iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Wallbase: duizenden achtergronden voor je iPad met Nederlandse app

De website Wallbase.cc heeft een eigen applicatie uitgebracht voor de iPad, iPhone en iPod touch en dat is goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe achtergrond voor het tablet. De website is met een assortiment van meer dan 1,5 miljoen wallpapers vast wel voorzien van een achtergrond die je iPad siert […]

Wallbase achtergronden voor je iPadDe website Wallbase.cc heeft een eigen applicatie uitgebracht voor de iPad, iPhone en iPod touch en dat is goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe achtergrond voor het tablet. De website is met een assortiment van meer dan 1,5 miljoen wallpapers vast wel voorzien van een achtergrond die je iPad siert – al is niet de gehele database van de website te vinden in de applicatie. De seksuele content ontbreekt.

Wallbase fotodetails en tagsDat heeft alles te maken met Apple’s beleid: er wordt simpelweg geen seksuele content toegelaten tot de App Store. De website en de Nederlandse ontwikkelaar Cygnix.nl voelden zich dus genoodzaakt een aardig deel van de 1,5 miljoen wallpapers achterwege te laten in de app, maar dat wil niet zeggen dat er een kleine selectie overblijft. Bijzonder is dat je in Wallbase niet kan zoeken op categorieën, maar dat een zoekbalk je begeleidt naar hetgeen dat je wil zoeken. Je kan zelfs een kleurtint kiezen die je graag prominent op de achtergrond ziet. Je krijgt dan louter resultaten met die tint naar voren gebracht.

Als je zelf geen inspiratie hebt, kan je een lijst raadplegen met de populairste wallpapers van de site. Ook kan je een willekeurige selectie in beeld krijgen, waarbij je twee filters kan selecteren: SFW en Sketchy. We zijn eigenlijk niet hele nadrukkelijke verschillen in de resultaten we in beeld krijgen: er zitten altijd wel tekeningen en zwoel kijkende vrouwen tussen. Want dat mag nog wel van Apple; zwoel kijkende mensen.

Wallbase hoofdmenu met kleurenzoekerAls je een foto voor je hebt staan, kan je op een van de tags drukken om meer achtergronden met dat steekwoord te zien. Natuurlijk kan je de wallpaper ook opslaan en dat kan zelfs op twee manieren: in het fotoalbum van de iPad, of in een aparte opslagmap in de app. Zo verstoor je je fotoalbum niet met allerlei werk van anderen. Bovendien zet je de achtergronden dan klaar voor iTunes Bestandsdeling, waarmee je ze ook op je pc of Mac kan zetten. Om de in-app opslag te gebruiken, moet je wel het Premium-pakket voor 79 cent kopen in de app.

De achtergronden van Wallbase zijn niet geoptimaliseerd voor het scherm van de iPad, en sommige zullen misschien wat uitgerekt lijken op het Retina-scherm. Het drukt de pret niet volledig: Wallbase is gratis te gebruiken, heeft een enorm assortiment en een leuke kleurenzoek-optie.

Downloaden: Wallbase (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2012, 11:05
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen achtergronden, nederlandse apps, wallpaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.