Wallpaper Liberator: zelf iPhone-apps op het homescreen indelen

Met Wallpaper Liberator kun je wel op een heel bijzondere manier je achtergrond op de iPhone meer naar voren laten komen. De applicatie die het voor elkaar krijgt kost 79 eurocent en dupliceert app-icoontjes zodat deze onzichtbaar worden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Wallpaper Liberator voor de iPhone en iPod touchTot nu toe waren er nog weinig opties om de achtergrond van je iPhone mooi uit te laten komen op de schermen waarop de apps staan. Je had de optie om op elke pagina maar één tot maximaal vier apps te zetten, maar dat is ook niet bepaald efficiënt. Wallpaper Liberator is een nieuwe applicatie voor de iPhone en iPod touch waarmee je de achtergrond goed kan laten uitkomen in het homescreen of beginscherm. De manier waarop het die ruimte vrijmaakt, is op z’n zachtst gezegd ongewoon.

Allereerst importeer je een gewenste achtergrond in Wallpaper Liberator. Dan schuif je met pictogrammen om te te bepalen hoe je de compositie van apps en achtergrond wilt hebben. Als dat voltooid is, sla je de settings op. De applicatie zorgt dan voor pictogrammen die eruit zien als deel van de achtergrond. Deze kun je vervolgens één voor één naar Safari exporteren en op de juiste pagina in het homescreen zetten. Een van de als achtergrond gedupliceerde pictogrammen doet dan dienst als onzichtbare app. Je doet dit een paar keer en voilà: je hebt de zichtbare en bruikbare apps keurig rondom de achtergrond heen staan.

Er is wel een kleine kanttekening. Ook de transparante ‘apps’ hebben een schaduwrandje om zich heen, omdat dit nu eenmaal bij elke app het geval is. Dat betekent dat Wallpaper Liberator eigenlijk alleen werkt bij donkere achtergronden waarop je die kaders niet ziet. Toch vinden we deze nieuwe app zo inventief, dat we ‘m jullie niet wilden onthouden.

Downloaden: Wallpaper Liberator (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 mei 2011, 17:41
Categorie Diensten
Onderwerpen homescreen, startscherm, wallpaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.