Wake n Shake: genadeloze iPhone-wekker

Wake N Shake is een wekker-app waarbij je je iPhone uit alle macht moet schudden om de wekker uit te schakelen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

wake n shakeGisteren schreven we over Rise, een simpele wekkerapplicatie voor de iPhone. Wake N Shake is volstrekt het tegengestelde: geen lieve app die makkelijk te bedienen is, maar een wekker die je gek maakt. Speciaal voor mensen die moeite hebben om op te staan. Ben je iemand die makkelijk op de snoozeknop drukt en daardoor altijd te laat komt, dan is Wake N Shake een geschikte app. Er zit namelijk geen snoozeknop op.

Wake N Shake is luid en genadeloos. Je moet je iPhone krachtig schudden om het alarm te stoppen. En met krachtig schudden bedoelen we: behoorlijk krachtig, niet iets wat je in half-slaperige toestand lukt. Kies je de gemiddelde instelling, dan moet je 30 seconden flink schudden. Alle functies zijn met veegbewegingen te bereiken en je kunt muziek kiezen om mee in slaap te vallen, maar daar houdt de overeenkomst met de eerder besproken app Rise wel op.

wake n shakeStandaard staat Wake N Shake ingesteld op 8:00 uur ‘s ochtends. Je veegt met je vinger om een andere tijd in te stellen en kunt daarbij ook aangeven op welke dagen van de week het alarm moet afgaan. Bij de 24 meegeleverde geluiden vind je onder andere een satanische lach of een piepgeluid dat door merg en been gaat. Eventueel kun je ook eigen muziek instellen. Zodra het alarm afgaat zit er niets anders op dan een hevige schudbeweging maken, alsof je een cocktail zit te shaken. De app verlaten via de homeknop of gedwongen afsluiten heeft geen zin, de wekker blijft doorgaan via notificaties. Ze verdwijnen pas als je lang genoeg schudt.

Nu lijkt het misschien alsof het enige trucje van Wake N Shake is dat je je iPhone uit alle macht moet schudden, maar er zit meer in deze app. Het wekkerpoppetje op het hoofdscherm van de app heeft grappige animaties. En er zit een sociale functie in, waarbij je via Facebook kan spelen tegen vrienden. Het doel is om zoveel mogelijk achievements te bemachtigen, zodat er wat onderlinge concurrentie ontstaat wie het beste z’n bed uit komt. Voorwaarde is wel dat je vrienden ook de app hebben. Een andere functie is dat je de app ook kunt schudden op momenten dan at het alarm niet afgaat. De flitser van de iPhone wordt dan een zaklamp. Door nogmaals te schudden schakel je de lamp weer uit.

Downloaden: Wake N Shake (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 december 2012, 15:24
Categorie Lifestyle
Onderwerp wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.