Waar blijven Uitzending Gemist en 9292ov Pro voor de iPhone?

Twee gewilde iPhone-applicaties zijn nog steeds niet beschikbaar in de App Store: Uitzending Gemist en 9292ov Pro. Uitzending Gemist is (zonder bericht) nog steeds in behandeling, terwijl 9292OV Pro na een aanvankelijke afkeuring nu extra functies krijgt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

uitzending gemistTwee gewilde iPhone-applicaties zijn nog steeds niet beschikbaar in de App Store: Uitzending Gemist en 9292ov Pro. De reden waarom ze nog niet verkrijgbaar zijn, verschilt bij beide applicaties. Omdat we er veel vragen over krijgen, willen we er toch even aandacht aan besteden. Om te beginnen Uitzending Gemist. De goedkeuring van deze applicatie laat inmiddels zo’n 5 weken op zich wachten. Soms treden er tussentijds complicaties en vertragingen op, omdat Apple iets heeft ontdekt dat niet helemaal naar de wens van het goedkeuringscomité is, maar bij Uitzending Gemist is dat niet het geval. De applicatie is gewoon bij Apple ingediend en staat daadwerkelijk al circa 5 weken op ‘In Review’.

Veel mensen blijven via ons contacformulier of via Twitter vragen hoe het nu precies zit met de applicatie. Daarom hebben we bij woordvoerder Gerald van der Wijngaart van NPO Internetcoördinatie maar eens nagevraagd hoe het zit. Zijn antwoord is kort maar duidelijk: de bal ligt bij Apple.

We hebben (helaas) nog niets van Apple vernomen. Nog steeds even afwachten dus. Zodra er ontwikkelingen zijn laat ik dat natuurlijk gelijk weten 🙂

De situatie bij 9292ov Pro ligt iets anders: daar is de applicatie aanvankelijk wél afgekeurd door Apple. De reden is niet bij ons bekend, maar nu er toch vertraging optreedt wordt de wachttijd aangegrepen om nog wat extra informatie toe te voegen. Zoals we in de review van 9292ov Pro al vertelden, bevat de applicatie een tabblad Vertrektijden, die op dit moment leeg is. De applicatie bevat op zich al de geplande (theoretische) vertrektijden, maar op het tabblad Vertrektijden was het de bedoeling om ook realtime te kunnen kijken wanneer de bus of trein eraan komt. Bij nader inzien gaat 9292 de informatie nu toch toevoegen, ook al is het op dit moment nog maar voor 2 OV-bedrijven beschikbaar. De bal ligt bij de vervoerbedrijven: als zij de informatie kunnen aanbieden zal het straks voor alle 62 opgenomen OV-bedrijven beschikbaar zijn.

Ook leuk om te weten: er is naar jullie opmerkingen geluisterd! Marketingmanager Mark de Bruin legt per e-mail uit:

Het betreft inderdaad de lege tab Vertrektijden. Deze gaan we bij nader inzien toch vullen met de realtime informatie die momenteel vrij verkrijgbaar is voor mobiele gebruikers. Daarentegen verplaatsen wij de knop tijdelijk naar een iets minder prominente plek (aangezien de informatie nog niet volledig zal zijn met info van 2 van 62 ov bedrijven). De knop Feedback komt tijdelijk op de vrijgekomen plek te staan om het grafisch ontwerp van de app te behouden.

Dus we gaan aan de slag met de opmerkingen van iPhoneclub-lezers. Sneller dan verwacht 😉

9292 hoopt aan het eind van deze week de aangepaste versie bij Apple aan te bieden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 21:46
Categorie Nederlandse apps
Onderwerpen 9292, uitzending gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.