Volvo Ocean Race: bekijk de zeilboten live op de iPhone

Volvo Ocean Race 2011-2012 is de officiële iPhone-app van het zeilevenement dat op 5 november van start gaat. Je kan er de zeilboten live mee volgen en het laatste nieuws over de race mee bekijken en lezen.

Volvo Ocean Race iPhone wereldbolOp zaterdag gaat ‘ie van start: de volgende editie van de Volvo Ocean Race. De organisatie heeft er op tijd een iPhone- en iPad-applicatie voor uitgebracht waarmee je de zes deelnemende teams op de voet kan volgen. Middels GPS-gegevens zie je live hun locatie op een wereldbol waar ook de trajecten en de windrichting op staan aangegeven. Eveneens kun je in de app nieuws, filmpjes en algemene informatie over het evenement krijgen.

Maar het draait om de wereldbol in de Volvo Ocean Race-app. Die staat pontificaal in beeld en geeft de richtingen aan van de tussenstops in de lange zeiltrajecten. Net als in Google Earth kun je de planeet draaien en kan je erop inzoomen. De zeilboten van de zes teams worden op de kaart aangegeven en locaties staan gemarkeerd met een I. Door daarop te drukken, vergaar je informatie over de tussenstops en de agenda aldaar. Volvo Ocean Race menu met teamsInformatiepagina’s worden altijd geladen in een in-app browser en tonen de officiële site van het evenement, waardoor je op die manier ook de hele site kan bereiken.

Een hoofdmenu aan de linkerkant geeft toegang tot verschillende opties. Je kan er het klassement van de teams zien met een handige legenda die de begrippen uitlegt en er zijn links naar de nieuwsberichten van de site. Die zijn eveneens voorzien van foto’s en video’s. De optie Twitter aan- of uitzetten onder Instellingen in dezelfde menubalk, wijst erop dat er tijdens de race ook op een of andere manier tweets binnen de app zichtbaar zullen zijn.

Downloaden: Volvo Ocean Race 2011-2012 (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2011, 14:21
Categorie Sport
Onderwerpen racegame, sport, zeilen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.