VNC Viewer: je computerscherm bekijken via AirPlay Mirroring

VNC Viewer heeft een update gekregen waardoor je een computermonitor op afstand kunt laten zien op een televisie met een Apple TV via een iPhone 4S. De app is beschikbaar voor de iPhone, iPod touch en iPad.

VNC ViewerDe app VNC Viewer laat je de desktop van je pc of Mac bekijken vanaf je iPhone, iPod touch of iPad. De app heeft een update gekregen die ervoor zorgt dat je het getoonde computerbeeld ook op een monitor of televisie kunt bekijken. iPhone 4S- en iPad 2-bezitters kunnen hiervoor zelfs AirPlay Mirroring gebruiken. Doe je dit, dan kun je de iPhone gebruiken als een toetsenbord en muis. De app ondersteunt nu ook multitasking.

De video-output kan naar je televisie gestuurd worden via Apple’s eigen AV-kabels. Heb je een iPhone 4S, dan is het ook mogelijk om het beeld van je computer via AirPlay Mirroring draadloos op een Apple TV te tonen. Wanneer je dit doet verschijnt er een toetsenbord op het scherm van je iPhone, met knoppen bovenin om muisbesturing in te schakelen. Op deze manier kun je een computer van op een afstand besturen met je televisie als monitor.

Tot voorheen was het in VNC Viewer niet mogelijk om de app eventjes af te sluiten om bijvoorbeeld je mail te checken. Sinds de laatste update is er multitasking toegevoegd, wat ervoor zorgt dat je tien minuten lang de app op de achtergrond kunt draaien. Daarna moet je wel weer de app openen om ervoor te zorgen dat de verbinding niet verloren gaat.

Wil je een computer op afstand besturen, dan heb je naast VNC Viewer ook een serverprogramma nodig. Mac-gebruikers kunnen Apple’s Remote Desktop/Screen Sharing-functie aanzetten, maar bij Windows moet je een nieuw programma downloaden. Ontwikkelaar RealVNC zelf biedt VNC Free Edition aan.

VNC Viewer is lang niet de enige app die gebruikers in staat stelt om een computer op afstand te besturen. Het populaire LogMeIn Ignition biedt al langer een soortgelijke functionaliteit. De mogelijkheid om VNC Viewer op een televisie te tonen aan de hand van AirPlay is echter bijzonder. Daarnaast wordt de app erg goed in de App Store beoordeeld.

Downloaden: VNC Viewer (€7,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2011, 14:59
Categorie Productiviteit
Onderwerp vnc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.