Sport Magazine: elke week een gratis sporttijdschrift op de iPad

Sport Magazine is een geheel gratis sporttijdschrift voor de iPad waarvan het nieuwste nummer elke vrijdag voor je klaar staat. In het Engels lees je interviews, vooruitblikken van wedstrijden en grappige momenten.

Sport Magazine headerUitstekende fotografie, een vlotte pen, vooruitblikken op belangrijke sportwedstrijden en interviews met grote namen uit de sportwereld. Dat zijn de peilers waarop Sport Magazine naar eigen zeggen staat, maar daarbij vlakken ze de mooiste verkoopreden uit. Het Engelstalige tijdschrift voor de iPad verschijnt namelijk elke vrijdag en is helemaal gratis te lezen. In het huidige nummer vind je onder andere een uitgebreid interview met Roger Federer.

Elke vrijdag staat het nieuwste nummer klaar om gratis te downloaden. Helemaal gratis – en dat is tamelijk onwerkelijk. Het eerste nummer op de iPad is alweer nummer 234 van het tijdschrift in totaal en maakt haar beloftes waar. Met name de foto’s spatten van het scherm, maar ook de inhoud zelf overtuigt in taalgebruik, inhoudelijkheid en de kwantiteit ervan. Sport Magazine inhoudsopgaveSport Magazine is gericht op het Verenigd Koninkrijk en dat merk je aan de selectie van sporten en wedstrijden die vooruitgeblikt worden, maar omdat veel sporters en teams internationaal bekend zijn, is het ook voor de Nederlandse sportfan een leuk blad.

Het tijdschrift bestaat uit verschillende rubrieken, waarvan een groot interview met een sporter, de vooruitblikken op komende wedstrijden en een overzicht van foto’s gebaseerd op de actualiteit de meest spraakmakende zijn. Zo kent dit nummer een overzicht van de meest memorabele momenten uit het afgelopen F1-seizoen omdat een nieuwe periode voor de deur staat. Er wordt veel ruimte gemaakt voor de foto’s. Tekst kan je vaak met een pijltje wegdrukken om de foto duidelijker in beeld te zien. Op overzichtspagina’s zie je in eerste instantie juist alleen foto’s, maar lees je de begeleidende tekst als je op een foto drukt.

Sport Magazine voelt niet als een papieren tijdschrift dat even simpel naar de iPad is gekopieerd. Het is een productie die écht op de iPad layout is aangepast en wonderwel goed werkt in horizontale en verticale stand. Het ziet er fraai uit en voelt beweeglijk en dynamisch zonder dat er filmpjes in zitten. Een groter cadeau kan een sportfan met enige beheersing van de Engelse taal zich niet wensen.

Downloaden: Sport Magazine (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2011, 13:24
Categorieën Kiosk, Sport
Onderwerp tijdschriften

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.