Nummers NL: handige alarmnummers in een iPhone-app

De ANWB Alarmcentrale, de zorgverzekeraar en (het verkeerde nummer) 114 Red een dier zijn allemaal te vinden in de iPhone-app Nummers NL. Daarmee heb je alle belangrijke nummers bij de hand, toch?

Nummers NL iPhone alarmnummers bij de handDaar sta je dan, met een vastgelopen achterband midden op een weg. Proefondervindelijk kunnen we stellen: niet zo fijn. Zeker als de mobiele telefoonverbinding op de locatie niet overhoudt en je minuten moet wachten tot de browser op de iPhone het nummer van de alarmcentrale toont. Het is natuurlijk geen alledaagse situatie, maar voor deze gevallen is er nu de Nederlandse applicatie Nummers NL. Die biedt een verzameling van telefoonnummers van instanties, verzekeraars, pasjes-blokkeerdiensten en pechhulp.


Vermoedelijk zul je het nummer van het Ministerie van Buitenlandse Zaken niet zo vaak aan de telefoon hebben als de zorgverzekeraar van je moeder, die niet zo goed te been meer is, maar ze staan er allebei in. Nummers NL rubriekenNegen rubrieken telt Nummers NL van de Nederlandse ontwikkelaar Vincent de Vos: Alarmnummers (inclusief het verkeerde nummer van het kersverse Red een dier), Zorgverzekeraars, Reisverzekeraars, Verkeer, Openbaar vervoer, SIM blokkeren, Bankpas blokkeren, Creditcard blokkeren en Overheid. In de laatste rubriek staan behalve ministeriële nummers, ook DigiD, VROM en de IB Groep.

Elk nummer kan direct vanuit de applicatie worden gebeld. Ook staat er een sterretje naast. Als je die indrukt, wordt een nummer toegevoegd aan favorieten die je onder een knop in het hoofdmenu kan terugvinden. Zo zie je eenvoudig jouw relevante nummers bij elkaar.

Helaas ontbreken er wel wat telefoonnummers in de app. Zo zijn er geen rubrieken voor je inboedel- en autoverzekering en mist in de eerste aanblik al het nummer van bijvoorbeeld Interpolis bij de reisverzekeraars. Omdat de applicatie 79 eurocent kost, verwachtten we echt een complete lijst met belangrijke instanties en die is hier vooralsnog niet voorhanden. Nummers NL zorgverzekeraarsJe kan helaas geen nummer aan de applicatie toevoegen en ook is er geen feedbackknop om een verzekeraar of alarmnummer door te geven.

Een andere optie die we missen, is de mogelijkheid om ons klantennummer toe te voegen aan een telefoonnummer. In sommige gevallen, zoals bij de vastgelopen achterband in de inleiding, worden je gegevens ook achterhaald en goedgekeurd als je gewoon je adres en naam doorgeeft en die in het systeem staan. Dat zal niet overal zo zijn en daarom is de functie om een klantnummer of notitie bij een nummer te zetten, wel welkom.

Afhankelijk van welke verzekeraars je hebt, kan het op dit moment meer lonen om de voor jou belangrijke nummers zelf in de iPhone te zetten. Het is dan de vraag of je liever 80 cent uitgeeft, of dat je die moeite neemt.

Downloaden: Nummers NL (€0,79)

Zoek je alleen een app met zorgverzekeraars? Hulp op Zak biedt gratis een lijst met belangrijke telefoonnummers én tips voor kwaaltjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2011, 16:34
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps
Onderwerpen alarm, helpdesk, nummer, telefoon
22 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.