Screens VNC 2.0: computerscherm op je Apple TV met AirPlay

De iPhone-app Screens heeft een uitgebreide update gekregen, waardoor het nu ook mogelijk is om het computerscherm op een Apple TV te bezichtigen. iCloud zorgt ervoor dat je instellingen op de iPad en iPhone hetzelfde blijven.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ScreensDe app Screens VNC maakt het mogelijk om je computer vanaf de iPhone te besturen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een bestand op je pc openen terwijl je in de trein zit, of alvast een programma opstarten tijdens je rit naar huis. Een nieuwe update maakt het mogelijk om het getoonde beeld ook op een televisie te laten zien met behulp van AirPlay. iCloud-synchronisatie zorgt ervoor dat je Screens maar eenmalig hoeft in te stellen om de app op al je iDevices te gebruiken.

Omdat je AirPlay kunt gebruiken om Screens op een Apple TV te tonen, kun je een HD-televisie gebruiken als een beeldscherm voor je computer. De iPad kan ondertussen gebruikt worden om de computer te bedienen, als je toetsenbord en muis niet in de buurt zijn. De techniek gebruikt AirPlay Mirroring, waardoor je minstens een iPhone 4S of een iPad 2 nodig hebt.

Apple kondigde recentelijk nog OS X Mountain Lion aan, een nieuwe versie van het Mac-besturingssysteem. Hierin wordt het mogelijk om je computerscherm rechtstreeks van de Mac op een Apple TV te tonen. De toevoeging van Screens VNC lijkt daarom voor Mac-gebruikers niet heel veel nieuws mee te dragen. Het duurt echter nog even totdat Mountain Lion beschikbaar zal zijn. Daarnaast kunnen ook Windows-gebruikers Screens gebruiken met behulp van een VNC-programma.

iCloud zorgt ervoor dat je instellingen bij Screens worden worden overgeheveld naar al je iDevices. Gebruik je de app bijvoorbeeld op je iPhone, dan hoef je jouw computer niet opnieuw te koppelen wanneer je Screens op de iPad installeert. Om Screens te gebruiken heb je een VNC-programma nodig, die je standaard in OS X kunt vinden.

Screens is slechts één van de apps die je kunt gebruiken om je computer op afstand te besturen. En ander populair alternatief is LogMeIn Ignition.

Downloaden: Screens VNC (€15,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2012, 12:16
Categorie Diensten
Onderwerpen computer, vnc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.