Vlaamse kranten Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg nu op de iPad

Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen zijn vanaf nu op de iPad te lezen. Beide regionale kranten zijn gemaakt met Twipe en bieden dezelfde opmaak als de papieren krant, maar wel met wat iPad-optimalisaties.

het belang van limburgDe Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg zijn vanaf vandaag op de iPad te lezen. Beide kranten-apps zijn gemaakt met de tabletpubliceeroplossing van Twipe. De digitale editie van de krant ziet er net zo uit als de normale krant, zodat de krant herkenbaar blijft. Ze noemen dit een ‘replicaversie’, maar toch zijn er een paar veranderingen aangebracht om de voorpagina’s voor de iPad te optimaliseren.

Beide kranten bieden regionaal nieuws aan, waarbij de digitale editie automatisch de regionale inhoud toont op basis van de locatie van de lezer. Bij het Belang van Limburg zijn er bijvoorbeeld 14 verschillende regionale supplementen, waarvan er automatisch eentje wordt geselecteerd. Met de hand kun je de overige bijlagen downloaden.

Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg zijn te vinden in de Kiosk (Newsstand) van Apple. Via iTunes kun je losse nummers kopen of een abonnement afsluiten. De Twipe-technologie waarvoor werd gekozen wordt al gebruikt in de apps van De Standaard, Het Nieuwsblad, HUMO en NRC Handelsblad. Op maandbasis worden er al meer dan 500.000 digitale downloads van kranten en magazines verwerkt door Twipe.

Downloaden: Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2012, 18:39
Categorieën Belgische apps, Nieuws
Onderwerpen antwerpen, kranten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.