iOS game-update: Mega Run is Game van de Week, CarDust en The Naked Gun

De gratis iPhone-game Mega Run is Game van de Week voor de iPhone en iPod touch, de filmserie The Naked Gun heeft een avonturenspel gekregen op de iPhone en CarDust race je in woestijnomgevingen tegen de snelsten der wereld.

GU VR Mega Run headerEen plat persoon achter elke deur die je open slaat, een faliekant in de soep gedraaid bezoek van de koningin en een badkamergevecht met tandenborstels en föhns. Gaat er een belletje rinkelen? De flauwste filmtrilogie ooit, The Naked Gun, heeft een nieuw deel gekregen op de iPhone en iPod touch. Maar is het net zo leuk als onze Game van de Week – Mega Run – die je gratis kan downloaden? Het retro-futuristische racespel CarDust scheurt ook nog voorbij in de laatste game-update van de week.

Slome slapstick: The Naked Gun

GU VR The Naked Gun iPhone iPadOh boy, een The Naked Gun-spel op de iPhone en iPod touch! Ouderwetse jaren ’80 en ’90 slapstick humor overal bij de hand! Het klinkt als een droomscenario, maar ontwikkelaar DNA Interactive – dat een jaar aan het spel heeft gezwoegd – heeft voor een genre gekozen dat van zichzelf beslist niet zo snel is als de films: een point & click avonturenspel. Je speelt Frank Deblin Jr, de zoon van de rol van wijlen Leslie Nielsen, en wordt ingezet om een groot misdaadraadsel op te lossen. Maar dan wel op geheel The Naked Gun-achtige manier, waarin het woord serieus niet voorkomt. Ja, je schiet in tussenspelletjes wel eens op boeventuig, maar bent vooral bezig met ongure handel najagen, vogels schieten (“Deze is voor alle varkens”) en andere grappig en grappig bedoelde dingetjes. The Naked Gun: ICUP is de eerste aflevering uit een reeks en is mede geschreven door Bob Locash die ook aan de films meewerkte, en het is best een geinig avonturenspel. De supersnelle-grap-tussendoor humor van The Naked Gun komt echter niet helemaal uit de verf in dit van nature trage spelgenre, en daar hoop als je fan van de films toch wel op.
Downloaden: The Naked Gun: I.C.U.P. (€3,99, universele app)

In het stof bijten: CarDust

GU VR CarDust iPhone iPod touchDeath Rally en Mini Motor Racing waren onlangs gratis en vorige week kwam nog het geinige Slingshot Racing uit. Er is geen gebrek aan topdown-racegames op de iPhone en iPod touch, dat dat even duidelijk is. CarDust komt uit de ons onbekende keuken van Spectrum Magdalena Gubala en heeft een wat zwaarder thema dan de meeste spellen in het genre. In een tijdperk dat het midden houdt tussen het verleden en een grauwe toekomst, race je met uiteindelijk zes verschillende voertuigen op verschillende tracks waarvan de ene nog meer dan de ander de omschrijving ‘woesternij’ ademt. In desolate, verlaten gebieden race je tegen vijf computergestuurde tegenstanders of tegen een ghost, een opgeslagen rondetijd, van een andere speler. Dat laatste is mogelijk via het sociale gamesnetwerk OpenFeint waarvan CarDust gebruik maakt. Drie power-ups maken je het tijdens het racen makkelijker om voordeel te behalen ten opzichte van de niet-ghost tegenspelers. De jet geeft je een versnelling, met Elbow deel je een zogenaamde elleboogstoot uit en Switcher is wel een geinige. Zet de power-up in werking en je wisselt van positie met de speler waar je voor je op richt. In de toernooimodus zijn 4 verschillende circuits en hoewel een multiplayer ontbreekt, kan je daaruit nog best wat plezier halen als je het genre nog niet flauw bent.
Downloaden: CarDust (€1,59, universele app)

Game van de Week: Mega Run

GU-VR-Game-van-de-WeekHij is rood, rond en voorzien van kleine voetjes zonder verder tussenlichaam en sprong eerder al naar grote hoogten. Vanaf deze week blijft Redford echter met beide beentjes op de grond in Mega Run, de opvolger van het zo populaire Mega Jump. Althans: zoveel als je kan, want in Mega Run spring je wel degelijk van platform naar platform, of het nou is om een ravijn te vermijden of over een in de weg staande muur te omzeilen. Mega Run is een ingenieus en geheel gratis platformspelletje, waarbij de makers zelfs zo schappelijk zijn geweest dat je het ook nog goed kan spelen zonder ooit enige cent in het spel te steken. Wat het ingenieus maakt? Je kan een drie sterren-score te halen op elk level door zoveel mogelijk power-ups te verzamelen, munten te snaaien en drie diamanten op te pikken. Die liggen verscholen op meerdere lagen in de levels, wat ervoor zorgt dat je verschillende paden kan en moet nemen in het renspel. En dat maakt Mega Run interessant. Na al die identieke renspelletjes waarin je louter getimed moet springen, is er nu een ontdekkingselement. Om je behalve het dik aangezette, zoete uiterlijk vrolijk te houden, zijn er ook allerlei power-ups voorhanden die het spel makkelijker, verrassender en afwisselender maken. En hadden we het al over trucjes zoals een dubbele sprong net nadat je op het hoofd van een tegenstander sprong? Mega Run is niet zomaar een renspelletje, maar een grátis renspelletje met een leuke smoel én grote herspeelbaarheid. Game van de Week.
Downloaden: Mega Run (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Met welke tijdelijkse gamesaanbiedingen voor de iPhone en iPod touch gaan we het weekend in? Nou, deze! Speciale aandacht voor Galaxy on Fire II gaarne:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juni 2012, 19:20
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.