Visualarm: zet je wekker met een veeg op iPhone

Visualalarm is een nieuwe wekker-app op iPhone volgens het design van Solar, Haze, Thunderspace en meer apps: de achtergrond straalt.

Visualalarm iPhone wekker-appWe zien een trend! Minimalistische applicaties die eigenlijk niks meer bieden dan een kleurenovergang op de achtergrond en enkele knoppen of bewegingen er bovenop. Solar liet je vegen door het weer van de dag, Haze was een iets uitgebreidere weerapp met eenzelfde uiterlijk en eerder deze week bespraken we nog de onweersbui-app Thunderspace met óók zo’n achtergrond. Die app helpt je in slaap vallen; Visualalarm helpt je juist wakker te worden. Het is een applicatie waarmee je een wekker kan zetten door alleen maar over het beeld te vegen.

First things first: de inleiding van Visualalarm is in het Japans en we kunnen er niks mee. En toch schrijven we erover op iCulture. Waarom? Omdat de applicatie zichzelf uitlegt, ondanks dat de Japanners er ruim een handvol schermen over doen de functionaliteit te illustreren.

Het is heel simpel. De achtergrondkleur die je ziet is gebaseerd op het tijdstip van de dag. Midden overdag oogt de app lichtblauw, ‘s avonds kleurt hij avondrood. De functionaliteit van de applicatie verandert gedurende de dag niet. Je veegt op het scherm en ziet onder je vinger het tijdstip waarop je een wekker zet. Haal je vinger van het scherm en je hebt een alarm gezet. Met een extra druk erop zie je een scherm met details. Daar bepaal je of een alarm aan of uit staat, geef je aan wanneer een alarm herhaald moet worden en activeer je een snoozefunctie. Ook bepaal je er het geluid van het alarm. Op dat vlak scoort de applicatie niet zo hoog als het uiterlijk: de geluiden zijn blieperig en nergens zo natuurlijk als je zou verwachten bij het uiterlijk van de applicatie. Arcade Game is een opzwepend riedeltje, Sky de ‘mooie rustige’ klank zoals je er altijd wel een aantreft in een wekker-app. Grappig is dat elk geluid zijn eigen vorm heeft die je op het hoofdscherm ziet terugkomen.

Visualarm paarse wekkerachtergrond Visualaarm instellingen iPhone

Visualalarm kampt met dezelfde beperkingen als andere wekkerapps op de iPhone. Dat betekent dat de applicatie alleen een pushbericht kan versturen als je de applicatie niet actief hebt draaien op de iPhone. Als je geluid uit staat, hoor je de wekker alleen als trilling die je niet van andere apps kan onderscheiden. Als je geluid aan staat werkt het wel goed, maar heb je het risico ‘s nachts ook gestoord te worden door andere lawaaiige pushberichten. De applicatie weet Apple’s beleid van Niet Storen helaas niet te omzeilen. Als je de iPhone op die stand zet, komt Visualalarm er niet doorheen en hoor je de wekker dus niet.

Toch is de app best geinig, en dat komt vooral door het activeren van de alarmen. Dat is lekker simpel en leuk om te doen. Je kan de hele app behangen met wekkers in verschillende vormen en op verschillende plekken die het tijdstip op de dag aanduiden. Als je geen herhalingen hebt ingesteld, deactiveren de alarmen zich na het afgaan automatisch en kan je elke dag een momentje pakken om alarmen voor de volgende dag in te stellen. Dat is eigenlijk het leukst aan Visualalarm.

Downloaden: Visualalarm (€0,89, iPhone 4S+, iPod touch 5th gen, iPad 3+, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2013, 15:00
Categorie Diensten
Onderwerp wekker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.