Push Launcher: stel pushberichten in om apps te gebruiken

Push Launcher is een aardige nieuwe iPhone-app waarmee je pushberichten kan instellen die andere iPhone-apps activeren.

Push Launcher iPhone pushberichten voor appsJe hebt een zakelijk Twitter-account waar je elke dag een berichtje vanaf wilt versturen. Wilt een foto op Instagram maken op een vast moment van de dag. Wil voor jezelf een dagelijks leesmomentje inbouwen met Flipboard. Welk excuus je voor jezelf ook bedenkt om een app te gebruiken: met de nieuwe iPhone-app Push Launcher kan je een applicatie instellen als pushbericht. Om een ingestelde tijd geeft de applicatie je een pushbericht met een verwijzing naar een app die meteen opent als je het pushbericht open veegt.

Let op: ondanks de naam en het app-icoon, is deze app niet gerelateerd aan Launch Center Pro van ontwikkelaar App Cubby.

Continu meer apps

Push Launcher van de Japanse ontwikkelaar Happy Tree ondersteunt momenteel meer dan 1800 applicaties die je kan activeren vanuit een pushbericht. Het gaat daarbij om grote internationale applicaties, maar Nederlandse applicaties vind je nog niet terug in de lijst met apps die je kan activeren. Een leesmomentje instellen voor Flipboard is dus geen probleem, maar je kan NRC Reader niet activeren met een pushbericht. Wel wordt de lijst voortdurend bijgewerkt. Met de infoknop rechtsboven kan je nieuw verwerkte apps indexeren.

Push Launcher applicaties met pushberichten Push Launcher pushberichten ontvangen

Eenvoudig pushbericht opzetten

De applicatie werkt heerlijk eenvoudig. Je veegt de hoofdpagina naar onderen om een nieuwe app toe te voegen. Je kan daarbij een naam van de applicatie invoeren en handmatig een app-URL invoegen. Zo kan je niet alleen een andere app opstarten, maar ook nog een bepaalde handeling binnen een applicatie. Daar leggen we je alles over uit in ons artikel over URL-schema’s in iPhone-apps. Je hebt echter geen technische kennis nodig om Push Launcher goed te benutten. Met de knop App List worden de applicaties op je iPhone geïndexeerd en kan je daaruit kiezen met een zoekfunctie en een snelle scrollmogelijkheid met een beginletter rechts.

Veegbewegingen

Als je een applicatie hebt gekozen, bepaal je de naam van het pushbericht en kan je zelfs een icoontje instellen dat je te zien krijgt als het pushbericht wordt verzonden. Daarbij selecteer je een foto uit je fotoalbum en kies je de uitsnede. Je bent verder vrij om het URL-scheme venster met rust te laten: als je de app hebt gekozen en Done drukt, staat hij bij de herinneringen in het hoofdscherm. Vervolgens is het alleen nog zaak hem te activeren, en dat doe je met veegbewegingen zoals in de mailapp Mailbox. Veeg een melding naar rechts om hem af te vinken, helemaal naar rechts om hem te verwijderen, helemaal naar links om hem te bewerken en een beetje naar links voor de voornaamste optie: tijd instellen. Dat bepaalt de datum en tijd waarop je het pushbericht ontvangt.

Push Launcher Instagram instellen Push Launcher door geïnstalleerde apps scrollen

Kan nog handiger

Zodra je een pushbericht ontvangt, opent eerst Push Launcher een fractie van een seconde en word je daarna doorgestuurd naar de applicatie die je wilde openen vanaf de melding. Ondertussen wordt de taak in Push Launcher automatisch als behandeld beschouwd. Handig, maar er zijn nog drie verbeterpunten. De eerste is dat Push Launcher in onze test het tweede pushbericht in korte tijd niet verstuurt als we de eerste nog niet geopend hebben: werk aan de winkel voor Happy Tree. Het tweede verbeterpunt is dat de applicatie uit zichzelf niet laat zien welke URL-schema’s beschikbaar zijn voor apps. Dat kan handelingen besparen.

Het derde minpunt moet welhaast ondervangen worden in een volgende update. Dan kan je hopelijk ook pushberichten voor apps herhalen. Niet alleen vanavond een leesmoment om 22.00 uur, maar ook automatisch morgen en overmorgen. Of elke werkdag. Dan wordt Push Launcher nog handiger dan nu – want nu moet je weer een pushbericht instellen die eraan herinnert Push Launcher in te stellen.

Downloaden: Push Launcher (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2013, 12:00
Categorie Diensten
Onderwerp pushberichten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.