iOS game-update: Prince of Persia is Game van de Week, Prehistorik en Journey of Light

Platformer Prehistorik is terug op iPhone en iPad, maar nog lang niet zo indrukwekkend als Prince of Persia: The Shadow and the Flame.

GU VR Prehistorik iPad iPhone schadeEven waren we in spagaat: wat is nu Game van de Week? Sky Tourist is een origineel platformspelletje bomvol charme, Riptide GP2 is een stoere racegame op het water en Asterix: MegaKlap is een verslavend highscorespelletje waarin we maar Romeinen blijven meppen. Maar alledrie zijn ze geen Game van de Week geworden. Met een lenige sprong baande Prince of Persia: The Shadow and the Flame zich vandaag een weg naar de App Store en we zijn diep onder de indruk van het pittige platformspel. We hebben nog een leuke platformer deze GU trouwens: Prehistorik!

Cowabunga: Prehistorik is terug!

GU VR Prehistorik screenshot iOSOp de inmiddels preshistorische spelcomputers Amiga, Atari ST en Sega Megadrive had je een spelletjesreeks die een nog véél ouder thema bestreek dan de krachtpatsers van toen zelf. Prehistorik 2 was eigenlijk geen goed spel. Het spel met de holbewoner had nou niet echt overtuigend levelontwerp, bestuurde stroperig en gebruikte wel heel vaak dezelfde texturen in de omgeving. Het is de kennis van nu: vroeger waren we eraan verknocht. Het is een revelatie om te zien dat de gloednieuwe Prehistorik die voor de iPhone en iPad is uitgebracht, niet meer teert op dat oude spel. Het is een nieuw spel met een veel leuker, kleurrijker en verzorgder uiterlijk dan ooit tevoren. Het speelt ook een stukje vlotter, al vergt onze lompe kop nog wel wat corrigeerwerk na een sprong hier en daar. In grote levels verdeeld over drie werelden, loop en spring je, glijd je op ijs, knok je tegen grote dinosaurussen en zo nu en dan geef je een varken een pak rammel om een eindje aan hem te gaan hangen en vliegen. Prehistorik is misschien wel leuker dan het ooit is geweest, maar het is in ieder geval nog net zo gek.
Downloaden: Prehistorik>/a> (€2,69, universeel, iPhone 4+, iPod touch 4th gen+, iPad 2+, iOS 4.3+)

Tiny Wings in het donker: Journey of Light HD

GU VR Journey of Light iPad iPhoneWe zijn van de sfeervolle spelletjes in de iOS game-update vandaag. Want tussen het olijke dino’s hakken met bijlen en de dood ontwijken in schitterende kerkers, is ook het nieuwe iOS-spelletje Journey of Light een spel dat overtuigend een eigen wereldje neerzet waar je even graag in wegdommelt. Het spelconcept is allesbehalve nieuw: dat is gewoon 1-op-1 overgenomen van Tiny Wings. Ditmaal ben je een lichtballetje dat je vaart moet geven door te springen en landen tussen heuvels en dalen door. Tik het beeld in en je zet de landing in, laat los en je verliest je gewicht waardoor je vooruit spurt. Het concept mag inmiddels wel bekend heten. In Journey of Light dien je als lichtbal zo ver mogelijk te komen. Goede prestaties worden beloond met andere kleuren lichtballen, die hun eigen licht schijnen over de omgeving en ook andere omgevingen met zich meenemen. Heel groot is het verschil in gameplay echter niet. Het is opnieuw gewoon Tiny Wings met wat online leaderboards en een ander uiterlijk. Een sfeervol spelletje met een weinig verlichtende gameplay.
Downloaden: Journey of Light HD (€1,79, universeel, iOS 5.1+>
Probeerversie: Reis van Het Licht (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Game van de Week: Prince of Persia 2

Game van de WeekAls je fan bent van de Prince of Persia-games, hoef je maar één ding te weten: na het teleurstellende Prince of Persia Retro en de remake Prince of Persia Classic is de besturing ditmaal uitstekend. Geen ongenadige dood meer omdat de prins een paar stappen te lang doorrent, of een val in het diepe omdat je de sprong niet goed aanvoelde. De remake van Prince of Persia: The Shadow and the Flame, is uitgekomen op de iPhone en iPad en voor de eerste keer wordt de Prins eer aan gedaan. Al als je in het eerste level van de daken in Perzië rent en de besturing met veegbewegingen of analoge stick en knoppen uitgelegd krijgt, weet je dat je meer controle hebt over de stappen en acties van de prins, en heb je zowaar tijd om te genieten van de prachtige omgevingen. De tweede prins ziet er fantastisch uit met haar 3D-beelden die je vanaf de zijkant bekijkt. Kerkers komen tot leven met hinten van blauw maanlicht, rode tempels en ondergrondse mijnen die bijeen worden gehouden door balken. Ondertussen tref je overal mogelijkheden om dood te gaan. Stekels, vijanden die je uitnodigen voor een zwaardgevecht, onder je weg vallende vloeren – maar toch vooral stekels. De prins heeft een balk met levensenergie en je hebt niet meer te maken met een straffe tijdslimiet, maar het spel vergt nog steeds je opperste concentratie en kunnen. Dankzij de prachtige opzet van de kerkers, precieze besturing en de fantastische sfeer, komt er voor het eerst in de tijd van Prince of Persia op de iPhone en iPad, geen frustratie bij kijken. The Shadow and the Flame is innemend goed.
Lees ook onze uitgebreide test van de nieuwe Prince of Persia.
Downloaden: Prince of Persia: The Shadow and the Flame (€2,69, universeel, iPhone 4+, iPod touch 4th gen, iPad 2+, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.