Virtuele GPS van Navizon beschikbaar op de iPhone

Met Navizon kun je een ruwe vorm van plaatsbepaling doen via virtuele GPS. De dienst werkt met een p2p-systeem via gsm-masten en Wi-Fi-routers.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Navizon gps plaatsbepalingHet klinkt te mooi om waar te zijn: gratis GPS op de iPhone van Navizon. In de praktijk blijkt het nog lang niet zo nauwkeurig als een echt navigatiesysteem en met een prijs van $25 is de dienst ook niet bepaald gratis te noemen (zoals op sommige websites valt te lezen), maar het is een begin.


Navizon heeft een gps-oplossing voor de iPhone bedacht, die werkt met peer-to-peer-systeem. Daarbij wordt met een driehoeksberekening tussen gsm-masten en Wi-Fi-routers je lokatie wordt bepaald. Wired verbaast zich erover dat een bedrijf het waagt om betaalde software te verkopen, die op een gehackte iPhone werkt. Als Apple erin slaagt om het installeren van 3rd party software te voorkomen, zit Navizon met een hoop ontevreden klanten.

Hoe dan ook, Navizon slaagt er wel mooi in om met een virtuele GPS bij benadering de positie van een apparaat te bepalen dat zelf niet voorzien is van GPS. De manier waarop het werkt, is dat mensen met GPS-apparaten de lokatie vastleggen van Wi-Fi-accesspoints en gsm-masten. Deze informatie wordt verzameld in een database, waarmee tot op zo’n 100 meter nauwkeurig je positie is te bepalen.

Onze vaste iPhoneclub-tipgever Grant heeft de dienst inmiddels in Nederland uitgeprobeerd en ziet wel mogelijkheden:

I have had mixed results, for some reason it positions me in
Zoeterwoude, even though I am 10 km further along. Oh well I am sure as the information grows it will improve.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2014, 21:23
Categorie Diensten
Onderwerpen gps, Navigatie
Device iPhone [2007]
Software iPhone OS 1
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.