Viper SmartStart: auto starten met je iPhone

Viper SmartStart heeft een iPhone-applicatie waarmee je je auto op afstand kunt starten. In de winter kun je je auto opwarmen en in de zomer koelen voordat je erin stapt. De iPhone-app heeft een groter bereik dan standaard afstandsbedieningen aan je sleutelhanger.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

viper smartstartDirected Electronics heeft een nieuwe oplossing geïntroduceerd om je auto te starten: met de iPhone. Na het downloaden van de gratis applicatie Viper SmartStart uit de App Store en het laten installeren van een Viper SmartStart-systeem in de auto hoef je nooit meer naar je autosleutels te zoeken. Nu de winter eraan komt is er meer vraag naar dergelijke systemen, omdat je alvast je motor kunt starten om de ruiten te ontdooien en de stoelverwarming in te schakelen. In de zomer komt het ook van pas, om alvast de auto te koelen met de airconditioning. Normaalgesproken heb je een afstandsbediening nodig om de auto op afstand te starten, maar die hebben een beperkt bereik.

De fabrikant beweert dat Viper SmartStart op de iPhone een vrijwel onbeperkt bereik heeft. Viper SmartStart kan nog meer: je kan je auto op afstand ontgrendelen en afsluiten, de achterbak openen, je auto zoeken op een volle parkeerplaats of je alarmsysteem inschakelen. Heb je een wagenpark, dan kun je vanuit de iPhone-applicatie zelfs meerdere auto’s bedienen. Directed Electronics denkt met de iPhone-applicatie twee problemen van klanten te hebben opgelost: klanten vinden de gebruikersinterface en het bereik het meest belangrijk en dat is bij deze Viper SmartStart-app mooi opgelost.

viper smartstart iphone

Mike Simmons van moederbedrijf DEI Holdings somt in het persbericht wat toepassingsmogelijkheden op: je echtgenoot uit de brand helpen wanneer hij zijn sleutels in de auto heeft laten liggen, of lekker gaan joggen terwijl je de autosleutel en je handtas in de auto laat, terwijl je de iPhone gebruikt om naar muziek te luisteren én bij terugkomst je auto weer te openen. Maar of dat laatste wel zo verstandig is?

Viper SmartStart is als iPhone-applicatie gratis te downloaden. Een compleet nieuw systeem voor in de auto kost $499 en een aanvullende Viper SmartStart Module (voor mensen die al het basissysteem hebben) is voor $299 te koop.

Downloaden: Viper SmartStart (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 2:12
Categorie Lifestyle
Onderwerp uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.