VinylLove maakt van de iPad een platenspeler

VinylLove is een digitale platenspeler voor de iPad. Je kan muziek selecteren uit kartonnen dozen en zet de liedjes een voor een op.

VinylLove grammofoonplaat voor de iPadDe aloude platenspeler is deze week nieuw leven ingeblazen op de iPad. Daar zorgt de nieuwe applicatie VinylLove voor. Die laat de muziekbibliotheek op het apparaat eruit zien als een echte platenspeler. Nummers selecteer je niet simpelweg door ‘volgende’ te drukken, maar vis je uit een platenbak en leg je dan op de speler, waarna een de naald er ook nog even op gezet moet worden. De liedjes zijn zelf voorzien van een nostalgisch bedoeld krakerig geluid en je kan ze zelfs scratchen.

Bij de applicatie van net geen vier euro is het wel aardig dat je ook de albumhoezen uit iTunes kunt zien. Bij gekochte nummers in iTunes zitten die er al bij, maar bij gedownload materiaal niet. Zonder covers vervalt het effect van de platenbak een beetje. Ook is het jammer dat VinylLove niet op de achtergrond draait. Zo kun je geen digitale krant lezen terwijl je ondertussen naar muziek luistert en dat is toch wel een beetje zonde.

Downloaden: VinylLove (€3,99)

VinylLove platenbak voor de iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2011, 17:45
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, platenspeler

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.