Vine krijgt 17+ rating, eigen video’s delen via Twitter en Facebook

Vine heeft een update gekregen en is nu voor 17 jaar en ouder. Ook kun je nu makkelijker Vine-video's delen via Twitter en Facebook.

vine update 17 plusGebruikers van Vine moeten voortaan 17 jaar of ouder zijn. Dat is te lezen in de updateomschrijving van Vine 1.0.5, die vannacht verscheen. Voorheen was Vine geschikt voor gebruikers van 12 jaar en ouder, maar door het opduiken van expliciete filmpjes die met de tags #porn en #nsfw makkelijk te vinden waren, moest Vine de leeftijdsaanduiding aanpassen. Vine volgt daarmee het voorbeeld van Tumblr en 500px, die om dezelfde reden hun leeftijdsgrens moesten verhogen naar 17+. In Vine wordt het ook makkelijker om de video’s te delen nadat ze zijn gepubliceerd. Vine is een nieuwe videodienst van Twitter waarmee je filmpjes van 6 seconden kunt maken, die te vergelijken zijn met animated gifs.

Toch zal het voor Vine lastig zijn om ongewenste filmpjes buiten het systeem te houden. Het maken en uploaden van een filmpje kost nog geen minuut waardoor ze in grote aantallen geproduceerd kunnen worden. Teveel om allemaal door medewerkers te laten controleren. Vine bevat daarom een rapportagefunctie, waarbij je gebruikers die zich niet aan de regels houden kunt verklikken of blokkeren. Eerder was het al mogelijk om specifieke video’s te rapporteren aan het bedrijf, als ze in overtreding waren. De leeftijdsbeperking is een verplichting vanuit Apple, die weinig impact zal hebben op het daadwerkelijke gebruik: of je nu 13 of 31 jaar bent, de OK-knop is snel gevonden.

Het is in Vine nog niet mogelijk om Vine-video’s van anderen op Twitter of Facebook te delen. Daarvoor zijn al externe diensten ontstaan, zoals Vineit, waarmee je een filmpje in je eigen blog kunt invoegen. Wat sinds de app-update van vannacht wel kan is het delen van eigen Vine-video’s via je Facebook- of Twitter-account.

Downloaden: Vine (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2013, 9:16
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.