Vine-concurrent Lightt kan nu delen naar Tumblr

De concurrentie tussen applicaties waarmee je korte filmpjes kan maken is moordend sinds Twitter’s nieuwe toepassing Vine vorige week uitkwam en je ook al doodsimpel kan monteren met de nieuwe app Montaj. Lightt was reeds uit in november vorig jaar en is een beetje uit de spotlight verdwenen. De app waarin je losse shots kan […]

Lightt update delen naar TumblrDe concurrentie tussen applicaties waarmee je korte filmpjes kan maken is moordend sinds Twitter’s nieuwe toepassing Vine vorige week uitkwam en je ook al doodsimpel kan monteren met de nieuwe app Montaj. Lightt was reeds uit in november vorig jaar en is een beetje uit de spotlight verdwenen. De app waarin je losse shots kan maken die samen een langere video vormen, probeert nu terug te slaan met een nieuwe deelfunctie naar Tumblr. Eigenlijk lijkt Vine heel erg op Lightt. In Lightt maak je filmpjes van zeven seconden die versneld worden afgespeeld in de app.

Je kan allerlei filmpjes achter elkaar samenvoegen tot een langere video en die kan je delen naar Twitter, Facebook en nu dus ook Tumblr. De geluidsloze fragmenten worden daarna toegevoegd aan ‘de video van je leven’: alle filmpjes die je in Lightt hebt gemaakt, staan daarin onafgebroken achter elkaar.

Het delen op Tumblr in Lightt 1.3 is een logische stap. Het gratis en populaire blogplatform staat immers al vol van korte geanimeerde filmpjes (animated gif’s) en daar passen de geluidsloze opnames van Lightt perfect tussen. De reden dat Vine niet naar Tumblr laat delen, is eigenlijk alleen te verklaren omdat Twitter zelf hét platform voor Vine-filmpjes wil worden.

Versie 1.3 van Lightt zorgt verder voor het sneller afspelen van video’s, met name bij slomere verbindingen. Ook worden gebruikersnamen met een @ die je in de beschrijving van een video zet, automatisch aangevuld door de app. Want mocht je het niet weten: natuurlijk fungeert ook Lightt als een op zichzelf staand sociaal netwerk als je niet via de gevestigde kanalen wil delen.

Lees meer in ons uitgebreide artikel over Lightt.

Downloaden: Lightt (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2013, 15:30
Categorie Fotografie en video
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.